Search

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna

Villa Sancta Maria


Image: villa-sanctamaria-motovun.com,

Jedan od najpoznatijih svjetskih časopisa Condé Nast Johansens ovo mjesto uvrstio je na svoj popis luksuznih vila za odmor

Zamislimo jedan mali čudnovati prolaz koji će nas odvesti u potpuno drugu dimenziju. Jedan od takvih prolaza u Hrvatskoj sigurno je Tunel Učka koji će nas povezati s ljepotama i čarima koje nudi Istra i povesti u maleni srednjovjekovni grad koji je izgrađen na drevnom mjestu zvanom Fortalices. Spoj rimskog, gotičkog i renesansnog stila već u startu obećava iskonsku prirodnu ljepotu. Motovun je idealna destinacija iz nekoliko razloga. Poznat po zaštićenoj motovunskoj šumi u kojem rastu poznati istarski tartufi, prekrasnoj pitoresknoj crkvici Sv. Stjepana i neizostavnom filmskom festivalu u Motovunu koji već godinama živi ljeti u ovom malenom gradiću kojeg krasi bogata povijest, ali i lijepa zdanja. 

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna (фото 1)

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna (фото 2)

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna (фото 3)

Villa Sancta Maria mjesto je koje nas je očaralo na prvi pogled. Stara, ali danas potpuno renovirana vila smještena je na lokaciji koja oduzima dah. Interijer koji krasi antikni namještaj s vremena na vrijeme nadopunjuje se s novim stvarčicama koje vlasnici donose sa svojih putovanja po svijetu, i ono samo obogaćuje karakter i raznolikost ove vile. Naizgled izolirani od svakodnevice nećete biti zakinuti za WiFi, klimu ili pametni televizor. Domaći ugođaj isprepleten je modernim elementima, a jedan od njih je i bazen od 100 metara kvadratnih u kojem možete nesmetano uživati. Naime, ovaj kompleks nudi samo 6 spavaćih soba i 5 kupaonica tako da je gužva ovdje nepoznanica, a idealan je za velika društva ili obiteljske odmore. 

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna (фото 4)

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna (фото 5)

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna (фото 6)

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna (фото 7)

Istarski kamen, bogato zelenilo i savršena usluga su sve što vam je potrebno za idealan odmor. Ako poželite svojeg osobnog trenera, medicinsku ili dentalnu uslugu, šetnju pasa, čuvanje djece, rentanje automobila ili slično, ovdje ćete dobiti sve to. Kako bi odmor bio potpuno autentičan tradicionalna istarska jela i vrhunska vina omogućit će vam potpuni hedonizam. Možete rezervirati svojeg chefa koji će kuhati samo za vas i pripremati klasična istarska jela, počevši od šparoga do tartufa ili poznatih novigradskih Jakobovih kapica tzv. novigradske kapešante

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna (фото 8)

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna (фото 9)

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna (фото 10)

Posebno zanimljivo stranim posjetiteljima, ovo luksuzno mjesto je vrlo brzo privuklo mnoge koji su željni odmora u prirodi na prekrasnom poluotoku. Činjenica da ih je poznati svjetski časopis  Condé  Nast Johansens, koji svoju potvrdu o odličnosti na daje baš svakome, uvrstio u top 3 mjesta na jadranskoj obali, samo je rasplamsalo našu maštu i želju za odlaskom u Motovun.  

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna (фото 11)

Otkrili smo dragulj srednjovjekovnog gradića Motovuna (фото 12)

 

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više