Search

Otkrili smo nevjerojatnu tenisku oazu usred pustinje

Otkrili smo nevjerojatnu tenisku oazu usred pustinje

Četiri teniska terena, dvoje umjetnika i pustinja

Urednik: D.D.


Image: Buro247.rs

Usred pustinje nalazi se imanje The Courts kojeg su vlasnici nedavno odlučili renovirati i moramo priznati da su napravili vraški dobar posao. Riječ je kompleksu teniskih terena smještenih u gradiću Borrego Springs (ima samo 3.500 stanovnika) koji su sagrađeni sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, a danas "žive novi život" kao jedna od najzanimljivijih hipsterskih lokacija. A za to je zaslužno dvoje njujorških umjetnika. Adil Dara i Leah Goren nabasali su na teniski klub koji ih je privukao zbog zanimljive palete boja i originalnih retro elemenata. Ispostavilo se da je kompleksom u tom trenutku upravljao par u svojim osamdesetim godinama koji su baš tada oglasili kako prodaju ovu nekretninu, a iako Dara i Goren nisu iz te industrije, tu priliku ipak nisu htjeli propustiti!

Otkrili smo nevjerojatnu tenisku oazu usred pustinje (фото 1)

Četiri teniska terena, klupska kućica i bazen zaista su svojevrsna oaza u pustinji nadomak Palm Springsa, s nevjerojatnim pogledom na planine San Ysidro. S obzirom na to da su oboje u tom trenutku bili freelanceri, Dara i Goren su sa svojom ušteđevinom odlučili napustiti užurbani njujorški život i posvetiti se novom biznisu.

Otkrili smo nevjerojatnu tenisku oazu usred pustinje (фото 2)

U početku su imali ideju zadržati originalnu arhitekturu koju će samo updateati modernim elementima. Prvi korak bio je izbaciti gomilu namještaja i sitnica koje su se nakupile u pedesetak godina postojanja kluba. Sljedeća stavka bile su nove boje - paleta koju su izabrali kombinacija je svijetlih i pastelnih nijansi - a inspiraciju su pronašli u filmu "The Florida Project".

Otkrili smo nevjerojatnu tenisku oazu usred pustinje (фото 3)

Neke od elemenata zadržali su od prijašnjih vlasnika, kao što su pločice i ručno rađene klupe, a istima su dodali i druge vintage predmete poput marokanskog tepiha koji se prethodno nalazio u kući u kojoj je umjetnik odrastao dok je Goren na zid postavila sliku čija je autorica njezina majka. Znalački su poslagali raznovrsne predmete na kraju dobivši jedan sasvim poseban eklektični miks.

Otkrili smo nevjerojatnu tenisku oazu usred pustinje (фото 4)

Na imanju postoje jarkoplave prikolice koje možete iznajmiti, u kojima su nekoć boravili tenisači koji su sudjelovali na Borrego turniru. Novi vlasnici su željeli ispoštovati tu tradiciju nudeći prikolice koje djeluju retro i šarmantno, ali zapravo pružaju pun komfor modernih smještaja. Ideja iza cijelog projekta je i približiti tenis svima u prirodnom okruženju. 
Ako ste zaljubljenik u sport, ili, pak, to želite postati, obavezno skrenite s puta između Los Angelesa i Palm Springsa i među prvima otkrijte ovo nevjerojatno mjesto.

Otkrili smo nevjerojatnu tenisku oazu usred pustinje (фото 5)

Otkrili smo nevjerojatnu tenisku oazu usred pustinje (фото 6)

Otkrili smo nevjerojatnu tenisku oazu usred pustinje (фото 7)

Otkrili smo nevjerojatnu tenisku oazu usred pustinje (фото 8)

Otkrili smo nevjerojatnu tenisku oazu usred pustinje (фото 9)

Otkrili smo nevjerojatnu tenisku oazu usred pustinje (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više