Search

Otvoren je Six Senses hotel na Ibizi i jako je cool

Otvoren je Six Senses hotel na Ibizi i jako je cool

Tekst: BURO.

Dobro, većina stvari na Ibizi je cool, naprosto tako stoje stvari s tim prelijepim (i prezabavnim) španjolskim otokom. Ipak, kada se tamo pojavi novo mjesto koje od prvog trenutka postane it lokacija, moramo svi obratiti pažnju. Jednadžba za uspjeh u ovom je slučaju jasna: radi se o Six Senses hotelskom lancu koji je poznat kao raj za sve nomade i globetrottere koji su u potrazi za duševnim mirom i to u predivnoj uvali Cala Xarraca.

Otvoren je Six Senses hotel na Ibizi i jako je cool (фото 1)
Otvoren je Six Senses hotel na Ibizi i jako je cool (фото 2)
Otvoren je Six Senses hotel na Ibizi i jako je cool (фото 3)

Ono što je interesantno jest da je ovo prvi hotel s pet zvjezdica koji je izgrađen od temelja na Ibizi u posljednjih 30 godina. To znači da su imali slobodu da sve sadržaje kreiraju po ukusu Six Senses gostiju kako bi im priuštili najbolje moguće iskustvo odmora, rekonekcije, ali i konekcije s ostalim gostima. Investitori nisu željeli zloupotrijebiti to što su sve gradili od nule i odlučili su da građevina bude u istim bojama kao što su stijene i voda koji je okružuju, ideja je bila da što više sve uklope u okolinu i minimalno naruše prirodu. Hotel broji 116 smještajnih jedinica (sobe, apartmane, vile i „pećine“ na plaži). Dekor je inspiriran tradicionalnim španjolskim kućama, a u izradi namještaja i detalja sudjelovale su lokalni zanatlije.

Otvoren je Six Senses hotel na Ibizi i jako je cool (фото 4)
Otvoren je Six Senses hotel na Ibizi i jako je cool (фото 5)
Otvoren je Six Senses hotel na Ibizi i jako je cool (фото 6)

Kako je Six Senses poznat po wellness programima i ovdje postoji ogroman spa centar koji kombinira fitness dio, caffe, juice bar, hamam, saune, dio za jogu, ring za boks i dugačak bazen s kojeg puca pogled na uvalu. Čisto da ne bude dosadno, tu su i „sobe za masažu“ koje se zapravo nalaze u katakombama unutar stijena za apsolutno opuštanje. Tu su i raznovrsni tretmani za njegu lica i tijela, a ovaj centar se može pohvaliti i BREEAM certifikatom koji označava lokacije koje koriste održivu energiju i gdje su se obavezali da neće koristiti jednokratnu plastiku.

Otvoren je Six Senses hotel na Ibizi i jako je cool (фото 7)
Otvoren je Six Senses hotel na Ibizi i jako je cool (фото 8)
Otvoren je Six Senses hotel na Ibizi i jako je cool (фото 9)

Hotel posjeduje nekoliko restorana, a HaSalon je smješten u vrtu u kojem rastu masline stare preko 400 godina, kuhinju vodi poznati izraelski kuhar Eyal Shani. On njeguje pristup koji podrazumijeva korištenje sezonskih i organskih namirnica koje se pripremaju u otvorenoj kuhinji, a somelijer te okuse uparuje s biodinamičkim vinima i herbalnim koktelima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više