Search

Ovaj hotel na rijeci Lule odmah smo stavili na popis mjesta koja moramo posjetiti

Ovaj hotel na rijeci Lule odmah smo stavili na popis mjesta koja moramo posjetiti

Plutajući hotel na vodi i spa resort koji ostavljaju bez daha

Tekst: L.L.


Image: Arctic Bath Hotel and Spa

Sjever Švedske nedavno je postao bogatiji za još jedan spa resort i hotel – na vodi. Smješten na rijeci Lule, Artic Bath nešto je sasvim drugačije od svega što ste do sada na putovanjima imali prilike doživjeti. Naime, dok vi uživate u najluksuznijim uslugama hotelskog spa resorta, hotel ljeti pluta na vodi i pruža nezaboravan pogled. Sastoji se od šest kabina na rijeci i isto toliko kabina na tlu, a odlučite li se za ovakav neobičan godišnji odmor, svoja mjesta trebali bi rezervirati odmah. Hotel je po otvorenju počeo primati rezervacije od veljače 2020. godine pa sve do veljače 2021. godine, zainteresiranost je ogromna i kabine nestaju nevjerojatnom brzinom. No, to i ne čudi toliko zato što je upravo Artic Bath, kako je najavljeno, ultimativno mjesto za promatranje aurore borealis.

Ovaj hotel na rijeci Lule odmah smo stavili na popis mjesta koja moramo posjetiti (фото 1)

U hotel je, kažu dizajneri, uloženo nezamislivo puno promišljanja, rada i truda kako bi posjetitelji doživjeli nešto što ne mogu doživjeti na niti jednom drugom mjestu na svijetu. Dodaju i kako boravak u hotelu pruža intimno, izolirano iskustvo pa ako je bijeg od ljudi i suživot s prirodom barem na tjedan dana nešto čemu težite, Artic Bath možda je upravo idealno mjesto za vas.

Ovaj hotel na rijeci Lule odmah smo stavili na popis mjesta koja moramo posjetiti (фото 2)

Zimi je jezero smrznuto, a isto se događa i s hotelskim sobama, no ne brinite, u svaku od njih ugrađeno je grijanje, klima, pa čak i wi-fi. Kada govorimo u užicima, spa centar nudi saune, vruće kupke na zatvorenom i hladne na otvorenom, uz pogled na auroru borealis, usudili bismo se reći, najposebnije na svijetu. Osvojila nas je i činjenica da je cijeli hotel izgrađen tako da u što manjoj ili nikakvoj mjeri zagađuje okoliš oko sebe te je tako namijenjen i izrazito ekološki osviještenim osobama. Jedino što bi vas moglo navesti da o rezervaciji ovog hotela razmislite još jednom je cijena. Naime, paket koji uključuje tri dana boravka u hotelu, doručak, korištenje svih aktivnosti u spa centru, večeru od pet sljedova i druge aktivnosti, koštat će vas punih 5040 dolara. Ponudu potražite na stranicama hotela.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više