Search

Ovaj hotel u Portugalu izgleda... Pa, malo nas je ostavio bez teksta!

Ovaj hotel u Portugalu izgleda... Pa, malo nas je ostavio bez teksta!

"Dá Licença"

Urednik: E.G.


Image: Buro247.rs,
PR

Dobrih hotela se nikad ne možemo zasititi, i zapravo nas uvijek iskreno iznenadi količina skrivenih dragulja na koje naiđemo. Jedan su nam takav otkrili kolege s portala BURO. Srbija, koji su nedavno predstavili jedno prekrasno zdanje u Portugalu. "Dá Licença" se nalazi u Portugalu, imanje se prostire na preko 120 hektara, u sklopu kojeg je posađeno i 13.000 stabala masline. Na tolikom prostranstvu nalazi se samo osam smještajnih jedinica (između 50 i 180 kvadratnih metara) i jasno je da je u pitanju savršen retreat, uz koji ćete u trenu zaboraviti na stres i probleme. Vlasnici Victor Borges, slikar i nekadašnji direktor u tvrtki Hermès, i Franck Laigneau, povjesničar umjetnosti i galerist specijaliziran za Jugendstil (skandinavska forma art nouveau stila), svoje znanje o umjetnosti i dobrom stilu života ovdje su iskoristili u potpunosti.

Ovaj hotel u Portugalu izgleda... Pa, malo nas je ostavio bez teksta! (фото 1)

Renoviranje je trajalo punih pet godina, lokalni arhitektonski studio "Procale" vodio je projekt pretvaranja farme iz 1840. u minimalistički hotel s granitnim podovima, kadama i lavaboima od mramora i namještajem koji su izradili lokalni obrtnici. Hotel se sastoji od tri niske zgrade, između njih se nalaze vrtovi i terase koje stvaraju fluidni odnos između interijera i eksterijera, dajući gostima priliku da odaberu prostor za druženje, ili pak da se u potpunosti osame. Dominira infinity bazen u obliku slova T, a postoji i nekoliko manjih, privatnih bazena.

Ovaj hotel u Portugalu izgleda... Pa, malo nas je ostavio bez teksta! (фото 2)

Kolekcija detalja za dom i umjetnina u prostoru je zapravo bogata kolekcija koju su vlasnici sakupljali čitavog života sa svih strana Europe. Znalački su uklopili skuplje i pristupačnije predmete, umjetnine i "konfekcijski" namještaj", zbog čega hotel usprkos tome što je ispunjen umjetničkim djelima ne ostavlja dojam galerije, ili muzeja, naprotiv - izgleda kao mjesto koje bi odabrali za prvi sljedeći godišnji odmor.

Ovaj hotel u Portugalu izgleda... Pa, malo nas je ostavio bez teksta! (фото 3)

 

Ovaj hotel u Portugalu izgleda... Pa, malo nas je ostavio bez teksta! (фото 4)

 

Ovaj hotel u Portugalu izgleda... Pa, malo nas je ostavio bez teksta! (фото 5)

 

Ovaj hotel u Portugalu izgleda... Pa, malo nas je ostavio bez teksta! (фото 6)

 

Ovaj hotel u Portugalu izgleda... Pa, malo nas je ostavio bez teksta! (фото 7)

 

Ovaj hotel u Portugalu izgleda... Pa, malo nas je ostavio bez teksta! (фото 8)

 

Ovaj hotel u Portugalu izgleda... Pa, malo nas je ostavio bez teksta! (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više