Search

Ovako će izgledati novi luksuzni hotel u Orebiću

Ovako će izgledati novi luksuzni hotel u Orebiću

Preuređeni hotel Bellevue


Image: PR

Ovog će proljeća vrata otvoriti u potpunosti preuređen hotel Bellevue koji je smješten na poluotoku Pelješcu, točnije u Orebiću. Upravo se ovim novoobnovljenim hotelom Orebić nameće kao ozbiljna turistička destinacija s potpuno novim konceptom.

Radi se o hotelu građenom 30-ih godina 20. stoljeća koji je poznat kao jedan od najljepših na tom djelu Jadrana. Smješten na samoj obali, deset minuta hoda udaljen od centra grada, pruža savršen pogled na grad Marka Pola, prekasnu Korčulu, njene kule i zidine te Pelješki kanal. S obzirom na lokaciju koja hotel Bellevue udaljuje od klasične gradske vreve te smještaj u srcu mediteranskog okruženja, između šume i Pelješkog kanala, ovaj hotel idealan je za pravi opuštajući odmor.

Ovako će izgledati novi luksuzni hotel u Orebiću (фото 1)
Savršena lokacija, kategorizacija luksuzne četiri zvjezdice i uređenje interijera koji potpisuje jedan od ponajboljih hrvatskih dizajnera interijera Duje Kaliterna, garancija su savršenog odmora. Hotel se sastoji od 39 smještajnih jedinica, od čega je većina izvedena kao prostrane luksuzne sobe te jednog predsjedničkog apartmana. Hotel sadržava i dva restorana, piano bar, beach club i vanjski bazen. Preuređuje se i velika lounge terasa te joj se vraća stara balustrada, srušena prilikom ranijih preuređenja. Hotel ipak zadržava svoj karakterističan vanjski izgled, a to je kardinalsko crvena boja fasade, po kojoj je prepoznatljiva silueta zgrade koja izlazi iz šume borova i čempresa.

Ovako će izgledati novi luksuzni hotel u Orebiću (фото 2)

Ovako će izgledati novi luksuzni hotel u Orebiću (фото 3)
Hotel je uređen u modernističkom stilu s prizvukom nekog starog vremena. Arhitekti koji su bili zaduženi za projekt arhitektonskih zahvata i redizajna, zamislili su orebićki Bellevue kao kombinaciju modernog i klasičnog dizajna. Za uređenje su korišteni najfiniji prirodni materijali, a ono što se posebno ističe su zidovi u obliku jedara u restoranu i baru, što pokazuje jasnu inspiraciju uređenja. Naime, motivi stiliziranih jedara, koji se ponavljaju u interijeru, inspirirani su starim jedrenjacima kojima se ponosio Orebić kao slavni kapetanski grad.

Ovako će izgledati novi luksuzni hotel u Orebiću (фото 4)
Boje koje prevladavaju inspirirane su Dalmacijom i morem, tako je tu morsko plava, boja pijeska, svijetlo bež i bijela, ali i detalji zlatne koji vuku inspiraciju iz slavne prošlosti bogate Dalmacije. Jedini odmak od jednostavnosti koja se proteže kroz cijeli interijer su keramičke pločice s bogatim uzorkom, kakve su se nekoć koristile. Prilikom opremanja koristili su se samo vrhunski brendovi poput renomiranih proizvođača klasičnog namještaja pomalo eklektičnog dizajna iz Nizozemske, španjolskih keramičkih pločica, njemačkih kada (Kaldewei), dok se sva stolarija, kreveti i rasvjeta izrađivala po mjeri prema nacrtima kod hrvatskih tvrtki.

Ovako će izgledati novi luksuzni hotel u Orebiću (фото 5)
Uređen po najsuvremenijim hotelskim standardima ovaj hotel ima sve što modernom putniku treba, a u svojem kompleksu ima i beach lounge bar u kojem se tijekom dana gosti mogu opuštati. Bazen i predivna terasa te depadanse hotela i vile u sklopu hotelskog kompleksa dodatno okružuju hotel koji je zbog mirne lokacije, prekrasnog pogleda i zelenila zamišljen kao nova lokacija za bezbrižan obiteljski odmor. Orebić i Pelješac tako su konačno dobili luksuzan hotel kakav zaslužuju. 

Ovako će izgledati novi luksuzni hotel u Orebiću (фото 6)

Ovako će izgledati novi luksuzni hotel u Orebiću (фото 7)

Ovako će izgledati novi luksuzni hotel u Orebiću (фото 8)

Ovako će izgledati novi luksuzni hotel u Orebiću (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više