Search

Ovi hoteli su otvoreni tik prije pandemije i jedva čekamo trenutak kad ćemo ih moći posjetiti

Ovi hoteli su otvoreni tik prije pandemije i jedva čekamo trenutak kad ćemo ih moći posjetiti

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Nedavno smo vam pisali o fantastičnim mjestima na kojima bismo voljeli provesti ovo razdbolje, pa mislimo da je totalno jasno da smo veliki obožavatelji svih vijesti vezanih uz putovanja i da smo zaista smo bili u niskom startu da isprobamo kako izgleda odsjesti u nekom od novootvorenih hotela diljem svijeta, ali je sad ta želja stavljena na pauzu - većina ih je privremeno zatvorena i čekaju neka bolja vremena. A među njima se nalazi i nekolicina koja je morala vratiti ključ u bravu veoma brzo nakon što su otvorili svoja vrata. Riječ je o prekrasnim mjestima na koja definitivno vrijedi obratiti pažnju jednom kada se skine zabrana putovanja.

The Maker
Hudson, New York, SAD

Ovi hoteli su otvoreni tik prije pandemije i jedva čekamo trenutak kad ćemo ih moći posjetiti (фото 1)
Ovi hoteli su otvoreni tik prije pandemije i jedva čekamo trenutak kad ćemo ih moći posjetiti (фото 2)
Ovi hoteli su otvoreni tik prije pandemije i jedva čekamo trenutak kad ćemo ih moći posjetiti (фото 3)

Ako pripadate kreativnoj industriji, kada bacite oko na fotografije interijera američkog hotela, pomislit ćete da ste stigli kući. Osim jasne asocijacije u nazivu, vlasnici Lev Glazman, Alina Roytberg i Damien Janowicz su odlučili odati priznanje stvaraocima ovog hotela i kroz sam interijer. Hotel ima sveukupno 11 soba, a svaka od njih djeluje kao da je prostorija u kući nekog arhitekta, pisca ili umjetnika. Iskreno, rado bismo u njih uselili. Glazman i ROytberg su vlasnici beauty brenda Fresh, a ovaj se tim već dokazao u ugostiteljstvu, kroz vođenje kafića i restorana Barlett House. Pa se zato od ovog otvorenje puno očekivalo, ali će, nažalost, ta očekivanja i dalje tinjati na laganoj vatri dok nećemo moći rezervirati jednu od soba i uživjeti se u ulogu očajnog pisca s kreativnom blokadom kojem je hitno potrebna dostava hrane u sobu dok odmara na krevetu prekrivenom posteljinom s gustim tkanjem. Ah!

Andenia Hotel
Urubamba, Peru

Ovi hoteli su otvoreni tik prije pandemije i jedva čekamo trenutak kad ćemo ih moći posjetiti (фото 4)
Ovi hoteli su otvoreni tik prije pandemije i jedva čekamo trenutak kad ćemo ih moći posjetiti (фото 5)
Ovi hoteli su otvoreni tik prije pandemije i jedva čekamo trenutak kad ćemo ih moći posjetiti (фото 6)

Ovaj divan hotel se nalazi na drugoj strani planete, točnije između Cusca i svetog grada Machu Picchu, što ga čini idealnom bazom za obilazak najznačajnijih lokacija u toj zemlji. Andenia broji samo devet smještajnih jedinica od kojih svaka ima svoju prostranu terasu, a oko same građevine prostire se voćnjak i vrt na više od šest tisuća kvadrata. Ako prošetate imanjem naletjet ćete na mali vodopad i potok, a unaokolo su postavljene i mreže za ljuljanje kako bi se gosti opustili i stopili s prirodom. Kuhari su zaduženi za pripremu internacionalnih specijaliteta koristeći organske sastojke, koji većinom stižu baš iz vrta hotela. Što se tiče eksterijera, hotel je tipičan primjer tradicionalne peruanske gradnje, dok se ta tema pojavljuje i u interijeru - kroz namještaj i ukrasne predmete zastupljeni su lokalni umjetnici i zanatlije. Prije spavanja gosti se mogu opustiti gledajući zvijezde sa svoje terase. Mjesto na koje biste svakako trebali obratiti pažnju prilikom planiranja idućeg putovanja.

Casa Hoyos
San Miguel de Allende, Meksiko

Ovi hoteli su otvoreni tik prije pandemije i jedva čekamo trenutak kad ćemo ih moći posjetiti (фото 7)
Ovi hoteli su otvoreni tik prije pandemije i jedva čekamo trenutak kad ćemo ih moći posjetiti (фото 8)
Ovi hoteli su otvoreni tik prije pandemije i jedva čekamo trenutak kad ćemo ih moći posjetiti (фото 9)

U veljači su otvorena vrata hotela Casa Hoyos koji se nalazi u gradu koji se može pohvaliti bogatom kulturnom poviješću. Naime, stara gradska stavljena je pod zaštitu UNESCO-a, a upravo je tu smješten novi hotel. Arhitektonski ured AG Interior Studio pažljivo je izveo renoviranje kako bi u potpunosti sačuvali atmosferu stare španjolske kolonijalne vile. Originalne elemente kombinirali su s meksičkim rukotvorinama, a angažirali su i zanatlije iz okoline koji koriste tradicionalne tehnike pri izradi glaziranih i glinenih pločica, koje su korištene u uređenju interijera. Ukupno 16 soba opremljeno je s retro i suvremenim meksičkim namještajem, a u lobiju se nalaze dizajnerske fotelje Calaca, vunene tapiserije i tegle za biljke ukrašene komadima ogledala. U dvorištu dominira beton, dok je u jednom dijelu od pločica konstruirana Bogorodica iznad ružičaste konzole koja podsjeća na oltar. Na krovu je bar s bazenom i predivnim pogledom na grad. Voljeli bismo da smo tamo!

Leave a comment

više