Search

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu

Hotel Qbic


Image: PR

"Već na samom ulazu možete naslutiti da nije riječ o uobičajenom hotelu - fotelje i svjetiljke od starog crijeva za vodu, kašete umjesto lustera, namještaj iz različitih vremenskih razdoblja sklopljeni su u skladnu cjelinu"

Grad na Temzi nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a svrstavate li se među ljubitelje arhitekture, London će vas svojom očarati. No, s obzirom da je moja profesija ipak više vezana uz ono što zidovi i fasade skrivaju, ništa manje upečatljivi nisu ni interijeri. U to će vas zasigurno uvjeriti Qbic hotel. Hotel Qbic u londonskom Cityju rad je mnogih dizajnera interijera. Osnovao ga je Paul Rinkens, glavni direktor imaginacije koji je okupio dizajnere te razradio ideju i koncepct hotela. A cilj? Cilj je bio samo jedan - "otvoriti najbolji hotel u Londonu", kratko i jasno kaže Mediha Rizvi, menadžerica Qbica.

Hotel je otvoren u listopadu 2013., a nudi čak 171 sobu u tri različita tipa. Već na samom ulazu možete naslutiti da nije riječ o uobičajenom hotelu - fotelje i svjetiljke od starog crijeva za vodu, kašete umjesto lustera, namještaj iz različitih vremenskih razdoblja sklopljeni su u skladnu cjelinu.

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu (фото 1)

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu (фото 2)

Zanimljive, udobne i zabavne sobe razlikuju se kvadraturom, fototapetama i prozorima kojeg manji dio soba nema. Svojim uređenjem, gdje je sve napravljeno po mjeri, sobe se razlikuju od toplog prizemlja hotela koji čini recepcija s Parts&Labour restoranom.

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu (фото 3)

Hrabrim kombiniranjem parketa i heksagonskih pločica, drvenih zidnih obloga i metro keramike u zlatnoj i bijeloj boji, obnovljeni stari namještaj i tek pokoji komad novog - recept je to kojim je postignut jedinstven šarm i ugodan prostor. No, Mediha Rizvi posebno ističe ekolosku osvještenost hotela - 2014. godine postali su Trip Advisorov zeleni vođa s platinastim statusom. Na krovu se nalaze solarni paneli, sapuni i šamponi su ekološki, struju proizvode recikliranjem vode, i još mnogo toga.

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu (фото 4)

Osim predivnog interijera s mnoštvom detalja kojima prostor dobiva poseban stilski pečat, na svakom uglu dočekat će vas inspirativna poruka, zanimljiva skulptura ili pak instalacija koja će vas potaknuti na nešto novo i zabavno. Tražite li originalno mjesto za boravak u Londonu, Qbic vas neće razočarati.

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu (фото 5)

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu (фото 6)

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu (фото 7)

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu (фото 8)

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu (фото 9)

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu (фото 10)

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu (фото 11)

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu (фото 12)

Ovo nije još jedan običan hotel u Londonu (фото 13)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više