Search

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti

Tekst: BURO.


Kada razmišljate o putovanjima manje-više je sve iz rubrike same old, same old. Tu je nekoliko država koje su nam dostupne u turističke svrhe, ali i sijaset onih destinacija koje držimo visoko na listi „čim se granice otvore“. Ovog puta predlažemo vam da spojite lijepo i korisno i da za vikend (opet) pogledate kultne filmove u kojima hoteli nose veliku ulogu. Radi se o velikim luksuznim hotelima koji nose specifičnu atmosferu (James Bond ne bi odsjeo bilo gdje). Nakon što pogledate filmove lako ćete zamisliti sebe u baru kako ispijate hladan koktel s pogledom na grad. Opcija plus je da tražite sobu koja je poslužila kao scenografija, pa par dana možete živjeti vlastiti film. Zaslužili ste!

BELLAGIO, LAS VEGAS

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti (фото 1)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti (фото 2)

Ovaj hotel definitivno možete prepoznati iz filma "Ocean's Eleven", mjesto pljačke kasina snimljeno je upravo tamo. Čim Danny Ocean izađe iz zatvora, kreće prema hotelu Bellagio. Izbor nije slučajan, jer je ovaj hotel poznat kao srce Las Vegasa. Upravo se tamo održavaju najpoznatiji poker turniri, a popis VIP gostiju je zavidan. Čak i ako vas kockanje ne privlači, svidjet će vam se interijer, sve je grandiozno i ​​pretjerano, toliko da je predvorje poput muzeja. Sam luster u predvorju umjetničko je djelo - izrađen je od muranskog stakla, a autor je poznati američki kipar Dale Chihuly. Naravno, tu je i poznata fontana koja pleše.

DANIELI, VENECIJA

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti (фото 3)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti (фото 4)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti (фото 5)

Angelina Jolie, Johnny Depp i Venecija. Sve je savršeno u tom trokutu po kojem je poznat film "Turist". Redatelj je imao težak zadatak pronaći scenografiju za takav glumački par. Izbor je pao na hotel Danieli s pet zvjezdica, luksuzni hotel čije chic sobe i apartmani gledaju na lagunu. Doduše, ekipa je u Danieliju snimala scene u hodnicima, na stepenicama i u foajeu. Dok je soba iz Danieli hotela rekreirana u hotelu Palazzo Pisani-Moretta koji se nalazi uz Veliki kanal. Režiser je imao viziju da scene u sobi sadrže i pogled na prozor koji podsjeća na ono na što mislimo kad kažemo „klasična venecijanska terasa“.

PARK HYATT, TOKIO

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti (фото 6)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti (фото 7)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti (фото 8)

New York Bar nalazi se na 52. katu hotela Park Hyatt u Tokiju i trebate rezervirati nekoliko mjeseci unaprijed da biste tamo popili piće. Zašto? Jer taj je lokal upravo mjesto snimanja filma Sofije Coppole "Izgubljeni u prijevodu". Posjetitelji kažu da to opravdava velika očekivanja koja su imali od ovog bara. Tu su se upoznali filmski junaci koje su glumili Bill Murray i Scarlett Johansson.

MELIA HOTEL DE LA RECONQUISTA, OVIEDO

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti (фото 9)

Ako ste gledali film "Vicky, Christina, Barcelona", prepoznat ćete ovaj hotel u scenama vikend putovanja kamo je junak, kojeg glumi Javier Bardem, odveo Vicky i Cristinu. Zgrada hotela datira iz 18. stoljeća i nekad je bila bolnica. Danas je to hotel s pet zvjezdica s velikim uređenim dvorištem, a dovoljno je reći da je ovaj luksuzni hotel mjesto na kojem svoje ljetne odmore provodi španjolska kraljevska obitelj.

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti (фото 10)

GRANDHOTEL PUPP, Karlovy Vary

Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti (фото 11)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti (фото 12)
Ovo su hoteli iz kultnih filmova u kojima bismo voljeli prenoćiti (фото 13)

Luksuzan, grandiozan i old school pridjevi su kojima bismo mogli opisati Grandhotel Pupp. Pojavljuje se u filmu "Casino Royale", iako se radnja odvija u Crnoj Gori i spominje se još jedan hotel, filmska ekipa snimala je upravo na ovom mjestu. Zgrada hotela sagrađena je 1700. godine i nekoliko je puta obnavljana kako bi se sačuvali raskošni stupovi, pročelja i ukrasi u baroknom stilu. Na ovom mjestu su uz sagu o Jamesu Bondu snimljeni i filmovi "Šangajski vitezovi" i "Posljednji odmor".

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više