Search

Ovo su najbolji novi hoteli u Hrvatskoj

Ovo su najbolji novi hoteli u Hrvatskoj

Tekst: BURO.


Ljeto je bilo drugačije od svih do sada, ali s malo snalažljivosti uspjeli smo napuniti baterije. Morska obala na nas djeluje kao fast charger opcija, pa nije na odmet ponovo napomenuti da još uvijek nije kasno da uhvatite svoje komadić sunca kraj mora. Zato vam sada izdvajamo naše nove favorite na obali. Sa zakašnjenjem smo krenuli u ovogodišnje istraživanje, ali brzo ćemo sve nadoknaditi. Krenite s nama!

Rixos Premium

Dubrovnik

Ovo su najbolji novi hoteli u Hrvatskoj (фото 1)

Ako vam je arhitektura ovog hotela poznata (a i vašim roditeljima) to je zato što se radi o kultnom hotelu u Dubrovniku - Libertas. Veliki hotel kaskadno se spušta ka uvali i oduvijek je važio za jako glamuroznu lokaciju, čemu pomaže sjajan položaj (na petnaestak minuta šetnje uz obalu do centra grada) i izuzetno velike terase (na terasi možete provesti cijeli dan). Sada je hotel u vlasništvu lanca Rixos i ovog ljeta je završena posljednja faza renoviranja, tako da imate šansu uživati na poznatoj lokaciji dok je sve još novo. Iako je lobi mjesto gdje ćete provesti najmanje vremena (tirkizno more čeka!) ne možemo ne skrenuti pažnju na sjajan dizajn namještaja i detalja, uz biblioteku ispunjenu novim Assouline naslovima. Također, novitet je i japanski live cooking restoran Umi Teppanyaki gdje gosti mogu uživati u egzotičnim specijalitetima na terasi visoko iznad mora - naš savjet je da rezervirate termin koji se poklapa sa zalaskom sunca za potpuno uživanje. Kako je ovo turski hotelijerski lanac obavezno probajte baklavu koja ima istaknuto mjesto na listi deserata.

Ovo su najbolji novi hoteli u Hrvatskoj (фото 2)
Ovo su najbolji novi hoteli u Hrvatskoj (фото 3)

Palace Elisabeth

Hvar

Ovo su najbolji novi hoteli u Hrvatskoj (фото 4)

Svi koji su beskrajno zaljubljeni u Hvar su se najmanje milijun puta sastajali s nekim ili uživali na stepenicama ovog hotela. A sada je napokon renoviranje gotovo i Hvar ima novi prestižni hotel kakav zaslužuje! Zapravo Palace Elizabeth je jako dugo simbol grada Hvara i ako ste ovdje ljetovali imate najmanje pet fotografija na kojima je on centralni motiv. Njegova povijest datira još iz XIII stoljeća, a 1899. godine je hotel otvoren pod nazivom “Lječilišni hotel carice Elizabete” budući da je austrijska carica Sisi bila pokroviteljska izgradnje. U novoj verziji ima 45 soba i apartmana s pogledom na more, a tu je i novi spa s unutrašnjim bazenom. Kategoriziran je s čistih pet zvjezdica i prvi je heritage hotel na najsunčanijem otoku. Ako vjerujete da ste zaslužili kraljevski tretman, znate gdje trebate ići.

Ovo su najbolji novi hoteli u Hrvatskoj (фото 5)
Ovo su najbolji novi hoteli u Hrvatskoj (фото 6)

Maslina Resort

Stari Grad

Ovo su najbolji novi hoteli u Hrvatskoj (фото 7)

Otok Hvar nastavlja putem razvijanja luksuznog segmenta putovanja, a dokaz za to je i novootvoreni hotel Maslina Resort. Nalazi se u predivnoj uvali Maslinica kod Starog Grada, a može se pohvaliti održivim dizajnom. Niske zgrade obložene su drvenom fasadom zahvaljujući kojoj se savršeno uklapaju u okolinu, za izgradnju su korišteni lokalni materijali uključujući i čuveni brački kamen. Hotel broji 50 soba i tri luksuzne vile, pored toga tu je luksuzan spa & wellness centar u drugoj zgradi gdje se nalazi teretana, salon ljepote, saune i sobe za masažu. Prve goste primili su sredinom kolovoza ove godine, a čak i prije otvaranja ovaj hotel je postao dio prestižnog udruženja Relais & Chateaux. Na ovom mjestu su sva čula zadovoljena i predstavlja savršen izbor za kompletni odmor ispunjen vizualnim i mirisnim podražajima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Fantazija!

Ovo su najbolji novi hoteli u Hrvatskoj (фото 8)
Ovo su najbolji novi hoteli u Hrvatskoj (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više