Search

Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe

Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe

Tekst: BURO.

Situacija je sljedeća: 37 je stupnjeva u hladu, mi smo za radnim stolom, stopala kuhaju i u japankama, misli su razvodnjene, a notifikacije o novoprispjelim mailovima ne daju mira. I u sekundi ruka je pod bradom, oči gledaju u daljinu, a mozak divlja. Pa da nam je sada neka obala, eto može i bazen, pa dok sunce prži da se zatrčimo i naglavačke uskačemo. Može bomba, pa neka svi okolo budu mokri, nek' ide život, svima ćemo naručiti mojito kao ispriku. Pa odjednom „ping!“ novi mail je stigao, a mi smo i dalje za stolom... Oh, pa bilo je lijepo maštati, a ako nas pitate danas bismo rado ležali kraj nekog od ovih bazena. U pitanju su najelegantniji i najljepši hotelski bazeni širom Europe. Mo-že!

Les Roches Rouges

Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe (фото 1)
Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe (фото 2)

Hotel Les Roches Rouges donosi glamur prohujalih vremena, Francusku rivijeru kakvu smo gledali u filmovima. Hotel se uzdiže iznad stijena, a hotelski bazen je apsolutno uklopljen u okolinu. Sve je obloženo prirodnim kamenom, a okružuju ga udobne bijele ležaljke i veliki bijeli suncobrani. Vama samo ostaje da dodate seksi bijeli bikini i kanalizirate svoju unutrašnju Brigitte Bardot.

Hotel du Cap-Eden-Roc

Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe (фото 3)
Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe (фото 4)

Uz riječ glamur u rječniku bi lako mogla stajati slika ovog hotela. Jer tu je sve toliko elegantno, od raskošnog ulaza skrivenog u šumi Azurne obale, do fantastičnog tirkiznog bazena. Upravo je taj bazen zauvijek ovjekovječen na fotografijama Slima Aaronsa i tako je ušao u legendu kao jedno od najprofinjenijih mjesta na rivijeri. Hotel ove sezone slavi 150 godina rada, tako da je sada idealan trenutak da uhvatite komadić glamura u specifičnoj slavljeničkoj atmosferi.

Mezzatorre Hotel & Thermal Spa

Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe (фото 5)
Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe (фото 6)
Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe (фото 7)

Ovaj hotel je možda i nešto najljepše što nudi čarobna Ischija. Na stijenama se smjestio Mezzatorre Hotel & Thermal Spa i kaskadni prostor je savršeno iskorišten. Na jednoj od terasa smješten je bazen i to u takvom set-upu da se gosti lako mogu zapitati jesu lizapravo u bajci? Okružen je prešarmantnim prugastim suncobranima, a iznad njega se uzdiže šumica borova koji plijene aromatičnim mirisima i uz zvuk valova koji stiže s plaže čine da je ovo mjesto kao stvoreno za uživanje lijenim ljetnim popodnevima.

Domaine de Murtoli

Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe (фото 8)
Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe (фото 9)
Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe (фото 10)

Predivan hotelčić je kreiran za totalni odmor i nalazi se na Korzici između divlje prirode i plaže. Budući da se radi o vrlo privatnom imanju koje se diči intimnom atmosferom, ovo mjesto je postalo omiljeno ljetovalište poznatih ličnosti, političara i svih onih koji su željni mira. Hotelski kompleks ima nekoliko vila i kuća koje primaju od dvoje do dvanaestoro ljudi, a tu su i privatni bazeni. Kako bi sve ostalo u istom duhu i kako se ne bi narušio pejzaž, bazeni su tako napravljeni da praktično izgledaju kao prirodna jezerca.

Parílio

Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe (фото 11)
Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe (фото 12)

Ovaj hotel na Parosu postoji nepune dvije godine, a od samog otvaranja je postao jedan od naših favorita. Izgrađen je u tradicionalnom grčkom stilu i opremljen je namještajem i detaljima trenutno aktualnih dizajnera. No, kruna cijelog imanja je veliki bazen koji se proteže dužinom hotela. Sve je u kombinaciji tirkizne, bež i sive boje i predstavlja vizualnu cjelinu gdje možete odmoriti oči, ali i dušu i tijelo. Kako bi sve povezali s lokacijom, arhitekti su se odlučili da kao integralni dio bazena postave prave stijene. Predivno!

Ovog trenutka želimo skočiti u neki bazen, ovo su naši favoriti širom Europe (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više