Search

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda

Španjolski biser

Image: PR

Moderna i sofisticirana, a istovremeno intimna i prepuna života, Palma de Mallorca je okupljalište svjetskog jet-seta još od davne 1838. godine

Ray Charles, Ava Gardner, Claudia Schiffer i Elton John, samo su neke od poznatih zvijezda koje su posjetile ovo čarobno mjesto, a nakon sljedećih nekoliko redaka ubrzo ćete shvatiti i zašto. Preko svjetlucavih plavih mora Mediterana, smjestio se otok prepun predivnih plaža i to posebno na istočnoj i jugoistočnoj strani gdje se nalazi bezbroj egzotičnih uvala koje krasi sitni bijeli pijesak, toplo more i priroda u njenom najljepšem ruhu. Iako su male vjerojatnosti da ćete se kupati u studenome, meka mediteranskog turizma privlači posjetitelje iz cijelog svijeta u svako godišnje doba. 

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda (фото 1)

Od uzbudljivog kozmopolitskog grada Palma, poznatog po luksuznim trgovinama, yacht klubovima i luksuznim barovima, do idiličnih krajolika u unutrašnjosti, ovaj otok prepun kontrasta oduševit će vas svojom posebnom atmosferom, ribarskim lukama, romantičnim vrletima Sierre de Tramuntane, ali i izvrsnom gastronomijom. 

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda (фото 2)

Ovdje ćete imati priliku uživati u najboljim restoranima, živahnim kafićima, mnogobrojnim trgovinama, pa i noćnom  životu, te uspješnoj umjetničkoj sceni. 

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda (фото 3)

Palma de Mallorca osvojit će vas i šarmom prošlih vremena koja dočaravaju uske ulice staroga grada, kao i dolina Sa Calobra gdje se održavaju koncerti na otvorenom ili romantičan Mal Pas čija je ljepota očarala slikara Joan Miróa.

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda (фото 4)

Multikulturalna povijest ogleda se u različitoj arhitekturi, a njeno remek-djelo gotike je prije svega Catedral de Mallorca, poznatija kao La Seu. Museo de Arte Español Contemporâneo je Muzej suvremene umjetnosti koji ima stalni postav od preko sedamdeset djela suvremenih španjolskih umjetnika, uključujući Pabla Picassa, Juan Grisa i Salvador Dalia. Zapadno od grada na vrhu brda stoji Castell de Bellver, jedinstveni okrugli dvorac iz 14. stoljeća s najboljim pogledom na grad. 

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda (фото 5)

Ljubitelje umjetnosti oduševit će Nit de l'Art, noć kada su u gradu otvorene sve umjetničke galerije, koje će vam poslužiti za pokoji slatki ili slani zalogaj, dok vi pijuckate vino i razgledavate izložbe.

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda (фото 6)

Gastronomska događanja održavaju se tijekom cijele godine, od kojih su najveći favoriti TaPalma - degustacija neobičnih tapasa, i ViaVi - degustacija izvanrednih vina, koja će vas potaknuti da istražite mnoge skrivene, ali odlične barove u gradu. 

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda (фото 7)

Gastronomska događanja održavaju se tijekom cijele godine, od kojih su najveći favoriti TaPalma - degustacija neobičnih tapasa, i ViaVi - degustacija izvanrednih vina, koja će vas potaknuti da istražite mnoge skrivene, ali odlične barove u gradu. Nekadašnje ribarsko selo Portixol nalazi na kraju šetnice koja prolazi uzduž najpoznatije plaže imena Playa de Palma, okružene zlatnim pijeskom. Šarmantno malo selo pretvorilo se u mjesto suvremenih restorana i barova tik uz more, gdje će mnogi rado pronaći svoje mjesto pod - palmom.

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda (фото 8)

Ukoliko je noćni život sastavni dio vašeg odmora, nemojte propustiti posjetiti Paseo Maritimo, mjesto gdje se nalazi većina disco klubova i barova. Tito's nightclub je jedan od najpopularnijih klubova na Mallorci, a 50-ih i 60-tih godina rado su ga posjećivali Marlene Dietrich, Frank Sinatra i Liza Minelli. Osvijetljeno dizalo prevest će vas do samog ulaza u klub i pružiti vam fantastičan pogled na Palmu noću i izlazak sunca svima onima koji se odluče zabaviti do ranih jutarnjih sati.

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda (фото 9)

Ukoliko je noćni život sastavni dio vašeg odmora, nemojte propustiti posjetiti Paseo Maritimo, mjesto gdje se nalazi većina disco klubova i barova. Tito's nightclub je jedan od najpopularnijih klubova na Mallorci, a 50-ih i 60-tih godina rado su ga posjećivali Marlene Dietrich, Frank Sinatra i Liza Minelli. Osvijetljeno dizalo prevest će vas do samog ulaza u klub i pružiti vam fantastičan pogled na Palmu noću i izlazak sunca svima onima koji se odluče zabaviti do ranih jutarnjih sati. One najmlađe će najvjerojatnije oduševiti Marineland, veliki morski zoološki vrt, turistička atrakcija s 38-godišnjim iskustvom. Očekuje vas veliki akvarij s morskim psima, tropskim ribicama, show s delfinima i morskim lavovima, pingvini i terarij s egzotičnim gušterima, iguanama i anakondama. 

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda (фото 10)

Putovanje po mjeri svjetskih zvijezda očekuje vas u terminu od 24. do 27. studenog, direktnim letom iz Zagreba, po first minute cijeni već od 4.290 kn po osobi, uz obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe.

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda (фото 11)

Kako bi vaš odmor bio doista u rangu svjetskog jet-seta, očekuje vas i smještaj u ekskluzivnoj četvrti grada Palme, u hotelu "Valparaiso Palace Hotel & Spa" s 5 zvjezdica, čija će bogata ponuda sadržaja zadovoljiti i najzahtjevnije, obzirom da ovaj luksuzan hotel krasi i najveći SPA centar na Mallorci. 

Palma de Mallorca je putovanje po mjeri svjetskih zvijezda (фото 12)

Više informacija o programu putovanja možete potražiti na www.atlas.hr ili pozivom na besplatan info telefon: 0800 99 98. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više