Search

Parílio: Novi hotel na Parosu ima baš sve što vam ovog ljeta treba

Parílio: Novi hotel na Parosu ima baš sve što vam ovog ljeta treba

Jedan od najljepših grčkih otoka dobio je destinaciju u koju se zaljubljuje već na prvi pogled

Urednik: L.L.


Image: Parilio hotel Paros

Grčki pjesnik i kandidat za Nobelovu nagradu George Seferis proglasio je Paros, sa svojim pješčanim plažama i šarmantnim selima koja ga okružuju, najljepšim otokom Grčke. Iako postoji ogroman broj grčkih otoka koje još uvijek nismo posjetili, Paros je ozbiljno blizu vrha liste najljepših, a tome doprinosi i najnovije pojačanje iz lanca Design Hotels - Parílio.

Riječ je o hotelu inspiriranim duhom otoka. Arhitektura hotela osmišljena je u klasičnom stilu grčkih otoka – niske kućice jedinice u, naravno, svim nijansama bijele boje. Hotel se nalazi kod mjesta Nauosa i kombinira suvremeni grčki dizajn s komadima najpopularnijih europskih dizajnera današnjice.

 

Parílio: Novi hotel na Parosu ima baš sve što vam ovog ljeta treba (фото 1)

 

Vlasnici, Kalia i Antonis Eliopoulos u svom portfoliju već imaju nekoliko hotela, a i ovog puta su se odlučili za suradnju sa studijem Interior Design Laboratorium. Njihov zadatak bio je da stari hotel s 55 soba pretvore u luksuzan boutique hotel s 33 smještajne jedinice. I taj su posao odradili sjajno!

Iako plaže i more na Parosu ulaze u kategoriju apsolutno božanstvenih, postoji mogućnost da će vam se u hotelskom kompleksu toliko svidjeti da nećete htjeti napustiti divan bazen i sve ono što ga okružuje. Naime, središnji dio imanja na kojem se bazen nalazi orijentirano je prema golim brdima, pa kako bi povezali prostor s okolinom, dizajneri su iskoristili prirodni kamen koji u nepravilnoj formi "ulazi" u sam bazen. Bazen okružuju i sjajno posložene ležaljke te suncobrani u kremastim nijansama pa vam se pri samom pogledu na tako posloženu scenu opuštaju baš sva osjetila.

A da zadovoljite i okusa ukusa, tu je restoran u Mr. E, kojim rukovodi kuhar Alexandros Tsiotinis. U duhu koncepta novog nomadskog luksuza, chef je odlučio kako je jelovnik najbolje usmjeriti prema lokalnoj kuhinji Parosa, a za svoje tradicionalne specijalitete koristi samo svježe, lokalne namirnice, prenose kolege s Buro.rs.

Parílio: Novi hotel na Parosu ima baš sve što vam ovog ljeta treba (фото 2)

 

Parílio: Novi hotel na Parosu ima baš sve što vam ovog ljeta treba (фото 3)

 

Parílio: Novi hotel na Parosu ima baš sve što vam ovog ljeta treba (фото 4)

 

Parílio: Novi hotel na Parosu ima baš sve što vam ovog ljeta treba (фото 5)

 

Parílio: Novi hotel na Parosu ima baš sve što vam ovog ljeta treba (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više