Search

Postoji li bolji način za provesti vikend nego u wellnessu okruženom prašumom?

Postoji li bolji način za provesti vikend nego u wellnessu okruženom prašumom?

Maksimalno opuštanje na Tajlandu

Urednik: D.D.


Image: Lucia Marinov

Naša kolumnistica Lucia Marinov tijekom svojeg je proputovanja Tajlandom otkrila wellness oazu usred prašume koju je proglasila idealnu destinacijom za Valentinovo ili, pak, maksimalno opuštajući vikend, a u nastavku vam donosimo njezine dojmove iz jugoistočnog dijela otoka za koji tvrdi da budi sva osjetila.

Postoji li bolji način za provesti vikend nego u wellnessu okruženom prašumom? (фото 1)

U šumi Chalonga nalazi se prekrasan "hideaway" resort s nekolicinom prostranih i raskošnih villa za sve ljubitelje prirode, meditacije i tišine. Svi posjetioci ovog resorta također imaju priliku iskusiti raznolike čari posebne jedinice u resortu, takozvanoj "spa kući". Ova kuća proteže se cijelom dolinom resorta i njeni djelatnici su nas razmazili svojom gostoljubivošću već na prvom susretu.

Postoji li bolji način za provesti vikend nego u wellnessu okruženom prašumom? (фото 2)

Uvod u tajlandski svijet opuštanja započinjemo hladnim čajem od jasmina koji pomaže pri relaksaciji mišića te uz vodstvo osoblja krećemo prema jednom od nekoliko zen hramova u kojem se vrše božanstveni rituali. Pri ulasku u hram za dvoje čuje se vrckavi cvrkut ptica koje kao da su usklađene s decentnom melodijom koja je svirala u pozadini. Kada se radi o klasičnim tretmanima koji ne uključuju ulje, u tajlandskoj kulturi običaj je goste opskrbiti s prozračnim dvodijelnim ruhom koji je namijenjen za funkcionalnost i udobnost. Prvi ciklus rituala započinjemo tradicionalnom tajlandskom masažom cijelog tijela čiji je cilj prodrijeti u mišićno tkivo i očistiti čakre za koje se vjeruje da su energetske točke tijela.

Postoji li bolji način za provesti vikend nego u wellnessu okruženom prašumom? (фото 3)

Nakon punih 60 minuta, nastavljamo u revitalizirajućem tonu i pripremamo se za našu prvu mliječnu citrus kupku koja, po izboru, može trajati od 30 do 60 minuta, te se poslužuje uz aromatični čaj od ginsenga i prhko pecivo punjeno smjesom od limuna i jaja.

Postoji li bolji način za provesti vikend nego u wellnessu okruženom prašumom? (фото 4)

Opušteni i svježi krećemo u drugi ciklus buđenja osjetila i prelazimo na ono najdraže - nepce. Za ovu kulinarsku pustolovinu uputili smo se u susjednu prašumu Kathu okruga, u čuveni Keemala resort gdje smo kušali razne slatke i slane delicije i uživali u posebnim zelenim čajevima organskog i lokalnog podrijetla. Dok smo isprobavali čudnovate spojeve kao što su tamna čokolada i avokado u obliku mini torte, istovremeno smo uživali u ljepoti ovog neobičnog mjesta. Klasični tajlandski motivi sa zanimljivim arhitektonskim pristupom savršeno su bili ukomponirani u cjelokupno prirodno okruženje, počevši od drvenih tornjeva do visećeg mosta od užeta. Cijelo mjesto je odisalo savršenim skladom i simbiozom između ljudske ruke i prirode.

Postoji li bolji način za provesti vikend nego u wellnessu okruženom prašumom? (фото 5)

Završnicu ove jedinstvene duševne i tjelesne obnove odrađujemo povratkom kod naših domaćina s prikladnim imenom "zolitude" (u prijevodu: samoća) i rashlađujemo se noćnim plivanjem u privatnom bazenu naše duplex vile. Upravo ovakva 24 sata hedonizma preporučili bismo i vama, bilo da ovo Valentinovo provodite u paru ili sami. Zaljubite se u njegu svog uma i tijela, kao što smo i mi - i to u prašumi.

Postoji li bolji način za provesti vikend nego u wellnessu okruženom prašumom? (фото 6)

Postoji li bolji način za provesti vikend nego u wellnessu okruženom prašumom? (фото 7)

Postoji li bolji način za provesti vikend nego u wellnessu okruženom prašumom? (фото 8)

Leave a comment

više