Search

Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju

Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju

Tekst: BURO.

Ako ste u potrazi za destinacijom koja je drugačija, nerazvikana i kul - vrijeme je da otkrijete Tbilisi. Glavni grad Gruzije je već neko vrijeme na mapi avanturista i lovaca na drugačija iskustva i to ne bez razloga! Za istraživanje vam predlažemo boutique hotel Stamba u kvartu Vera koji je dio dizajn tima Adjara Group, a koji je za ovaj projekt dobio nagradu AHEAD Europe.

Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju (фото 1)
Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju (фото 2)
Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju (фото 3)

U zgradi u kojoj je smješten hotel nekada se nalazila tiskara, a dio autentičnih elemenata je sačuvan i data im je nova funkcija. Sama zgrada je izgrađena u klasičnom sovjetskom stilu, a baš na tom mjestu tiskane su prve dnevne novine u Gruziji. Zbog toga je arhitektonski tim želio sačuvati povijesni duh građevine i elemente koji pokazuju nekadašnju namjenu, a umjesto da ih sakriju uključili su ih u novi dizajn. Zidovi i plafon su netaknuti i pokazuju protok vremena koji u ovom slučaju dodaje poseban šarmu.

Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju (фото 4)
Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju (фото 5)
Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju (фото 6)
Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju (фото 7)
Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju (фото 8)

Naravno, tu su i potpuno novi elementi kako bi zadovoljili moderne turiste, pa sad na krovu postoji bazen sa staklenim dnom koji dopušta da prirodna svjetlost dodatno prodre u prostor. Svjetlost koja stiže s krova odbija se o betonske zidove i osigurava dobre uvjete za život biljaka i drveća koje je raspoređeno u lobiju.

Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju (фото 9)
Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju (фото 10)

Sobe su prostrane i imaju vrlo visoke plafone, a tu je i posebna umjetnička selekcija radova zbog čega svaka soba djeluje kao kul loft. Ovaj hotel podjednako privlači lokalce koliko i internacionalne goste. Tu su dva dvorišna prostora gdje ljudi iz Tbilisija dolaze kako bi odmarali na travi. To je i bila inicijalna ideja da stvore vrlo lokalni brend koji će ispričati priču o Tbilisiju na najbolji mogući način. Hodnici između soba presvučeni su tapetama koja je lokalna umjetnica Maya Sumbadze dizajnirala posebno za ovaj projekt, inspirirane su botaničkim svijetom kako bi malo ublažili efekt golih betonskih zidova.

Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju (фото 11)
Predlažemo vam neobični odmor, provjerite što nudi hotel Stamba u Tbilisiju (фото 12)

Hotel posjeduje i vlastiti caffe s pržionicom, pa će svi ljubitelji kafe moći uživati u odličnoj šalici, a kao bonus tu je i čokolaterija. Dio zgrade služi kao co-working prostor i bar, tako da je ovo idealno mjesto i za moderne digitalne nomade. Pakirate se?

Related articles

Buro 24/7 Selection

više