Traži

Prekrasan interijer pariškog hotela Baume

Prekrasan interijer pariškog hotela Baume

Inspiriran 30-im godinama


Fotografija: baumehotelparis.com

Kompletno restauriran Hôtel Jardin de l’Odéon uređen je na vrlo specifičan način koji krije priču iz prošlosti

Lijepi interijeri uvijek su neiscrpan izvor inspiracije pogotovo ako nas vraćaju u neka prošla vremena. Jedan takav je pariški hotel Baume koji nas je očarao već na prvi pogled. Baume je udoban, elegantan hotel inspiriran tridesetim godinama prošlog stoljeća i neobičnim komadima namještaja te materijalima poput satena i svile. Nadahnut je pričom o šest različitih ljudi gdje svaka soba ima vlastiti potpis.

Sve su sobe različite i svaka od njih je posebna. Od kompaktnih klasičnih soba do neobičnih apartmana, različiti interijeri evociraju život 30-ih godina. Moda, nakit, dizajn, film, klubovi i parfemi bili su polazišne točke prilikom stvaranja. Nekoliko apartmana proteže se preko zgrade od naprijed prema natrag i stvaraju dojam malih pariških stanova na krovnim terasama.  

Razina detalja, profinjenosti i kvalitete svakog elementa odražavaju modernizam, ali i pozitivnu energiju prošlog vremena. Baš poput pariške modne kuće, stolice su presvučene najfinijim tkaninama, raskošne lampe izgledaju poput skupocjenog nakita, a ogledala ukrašena imitacijom perja prostoru daju iskonski art deco štih. Ukoliko ste u blizini barem svratite na čaj i osjetite ovo posebno pariško mjesto.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor