Search

Priželjkujete ljeto? Zaputite se na Tenerife gdje smo pronašli ovu predivnu kuću na litici

Priželjkujete ljeto? Zaputite se na Tenerife gdje smo pronašli ovu predivnu kuću na litici

Tekst: BURO.


Postoje obične kuće, a postoje i nevjerojatne kuće. One glamurozne, savršeno uređene, blistave i raskošne, one koje su jednostavno savršene na prvi pogled, iako su daleko od toga. Ali njihova ljepota se ogleda u svakom detalju koji nema svoje perfektno mjesto, u svakom neočekivanom elementu i autentičnom komadu namještaja.

Priželjkujete ljeto? Zaputite se na Tenerife gdje smo pronašli ovu predivnu kuću na litici (фото 1)

Upravo je takva kuća Casa Costacosta na Tenerifima. Dizajn je istovremeno genijalan i nepretenciozan. Neobičan, ali i potpuno razumljiv.

Priželjkujete ljeto? Zaputite se na Tenerife gdje smo pronašli ovu predivnu kuću na litici (фото 2)
Priželjkujete ljeto? Zaputite se na Tenerife gdje smo pronašli ovu predivnu kuću na litici (фото 3)

Imanje zapravo broji dvije kuće, Costacosta i Casacosta Nextdoor, i nalazi se na pola sata vožnje od turističkog centra Tenerifa grada Santa Cruz, u seocu El Poris na krajnjem jugoistoku otoka.

Priželjkujete ljeto? Zaputite se na Tenerife gdje smo pronašli ovu predivnu kuću na litici (фото 4)

Costacosta je modernistička vila iz sedamdesetih godina 20. stoljeća. Vlasnici su iz Antwerpena. Arhitektica Susan Theunsissen i kolekcionar Leo Coolen su slučajno otkrili imanje 2011. godine dok su i sami bili na odmoru i odlučili se upustiti u novu avanturu. Renovirali su kuću i pretvorili je u obiteljski dom za odmor, a kada oni nisu tamo svi zainteresirani je mogu iznajmiti.

Priželjkujete ljeto? Zaputite se na Tenerife gdje smo pronašli ovu predivnu kuću na litici (фото 5)

Pri renoviranju su vodili računa da materijali i boje budu u skladu s originalnim vibeom iz sedamdesetih. Interijer je sada jedinstven, baš kao i eksterijer. Kuću su napunili vintage komadima namještaja i umjetničkim djelima.

Priželjkujete ljeto? Zaputite se na Tenerife gdje smo pronašli ovu predivnu kuću na litici (фото 6)

Sama glavna vila se sastoji od nekoliko djelova koji se isprepliću i orijentirani su oko ulaznog dijela u obliku slova V. Kružni bazen na terasi koja gleda na ocean je protuteža oštrim linijama koje dominiraju.

Priželjkujete ljeto? Zaputite se na Tenerife gdje smo pronašli ovu predivnu kuću na litici (фото 7)

Manja kuća Casacosta Nextdoor ima sličnu atmosferu kao i veća. Ugrađena je u stijene i niža je jedan kat od Casacosta kuće i tako pruža maksimalnu privatnost. Velika terasa na kojoj je smješten stol za ručanje od pet metara nudi spektakularni pogled na ocean. Zaista posebno mjesto!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više