Search

Privatna oaza u središtu Korčule

Privatna oaza u središtu Korčule

Lešić Dimitri Palace


Palača Lešić Dimitri sakrivena je u srcu starog grada Korčule. Gradu poznatom po šarmantnim vijugavim ulicama, srednjovjekovnim zidinama i ljupkim crkvicama

Svojom profinjenom elegancijom palača upotpunjuje bogatu povijest i kulturnu baštinu otoka. Palača Lešić Dimitri smještena je tik do kuće slavnog moreplovca i jednog od najpoznatijeg stanovnika Korčule, Marka Pola, i samo je desetak metara udaljena od kristalno čistog Jadranskog mora. U 18. stoljeću sagradio ju je biskup Krka i Raba Lešić, a nakon nestanka muške loze Lešića palaču je ženidbom stekla obitelj Dimitri, po čemu je ujedno palača i dobila ime.

lesic

Unutar svojih povijesnih zidina palača danas nudi šest luksuznih apartmana. Apartmani su veličine od 45 do 165 četvornih metara, a nose nazive i uređeni su u duhu zemalja i regija kojima je duž Puta svile putovao Marko Polo, poput Cejlona, Indije, Kine, Perzije, Venecije i najveće Korčule. Apartmane je osmislio tim arhitekata i dizajnera interijera iz Azije i Hrvatske, među kojima je i tajlandski arhitekt Attavut Pirravinch, javnosti poznat po dizajnu tajlandske kraljevske kuće. Slaveći sklad starog i novog, dizajneri i arhitekti u apartmane su uspješno integrirali stilska obilježja različitih krajeva na Polovom putu s izvornim osobinama obnovljene palače. S mnogo ljubavi palača je restaurirana punih pet godina.

lesic

Jedinstveni apartmani imaju punu hotelsku uslugu, no ujedno pružaju neovisnost s kompletno opremljenim kuhinjama i blagovaonicama u kojima vam gastronomske čarolije mogu spravljati kuhari iz kuhinje restorana ili to možete činiti sami. Šesti apartman, Korčula, pretvoren je u prostor za spa tretmane. Tretmani su također inspirirani i obogaćenim utjecajima s Puta svile, Tajlanda i Mediterana, a iskusni tajlandski terapeuti, obučavani prema svjetskim standardima u zemlji s višestoljetnom spa tradicijom, vaš će boravak ovdje zasigurno učiniti još ugodnijim.

lesic

Članovi hotelskog tima mahom su zaljubljenici u svoj rodni grad i otok te s gostima rado dijele tajne lokalnih znalaca. Za svoje goste vrlo će rado organizirati izlete, obilaske i druge aktivnosti, osmišljene u skladu s individualnim željama, koji nerijetko nadmašuju visoka očekivanja gostiju.

lesic

lesic

lesic

lesic

lesic

lesic

lesic

lesic

lesic

lesic

Related articles

Buro 24/7 Selection

više