Search

Proglašeni su najbolji hoteli u Europi, prvo mjesto pripalo je jednoj savršenoj talijanskoj oazi, morate je vidjeti

Proglašeni su najbolji hoteli u Europi, prvo mjesto pripalo je jednoj savršenoj talijanskoj oazi, morate je vidjeti

Donosimo cijeli popis

Tekst: L.L.


Image: bluelagoon.com

Ovih je dana završen izbor najboljih hotela Europe, a zatim i proglašeni najbolji. Nagrade AHEAD Europe dodjeljuju se najljepše i najzanimljivije dizajniranim hotelima i resortima diljem kontinenta, a posebna je pažnja usmjerena i na usvajanje novih trendova.

Hotelom godine proglašen je Palazzo Daniele u talijanskom gradu Puglia. Žiri sastavljen od poznatih dizajnera, koji je za dodjelu nagrade bio zadužen, prvo je mjesto objasnio činjenicom da im se posebno svidio delikatan pristup obnovi povijesne zgrade te praćenju trendova. Riječ je o boutique hotelu s tek devet soba, a posebnost mu daje činjenica da je smješten u čak 158 godina staroj kući. Jedan od sudaca rekao je kako mu se kod Palazzo Daniele hotela posebno sviđa pažnja koja je usmjerena na materijale i teksture pa minimalistički uređene sobe zapravo skrivaju daleko više nego što se to na prvi pogled čini.

designhotels.com

 

designhotels.com

 

designhotels.com

U kategoriji hotelskih renovacija i restauracija, nagradu je odnio hotel Heckfield Place, kuća iz 18. stoljeća u engleskom Hampshireu. Preuredio ju je poznati britanski dizajner Ben Thompson, a suci su je prozvali iznimno elegantno uređenim novim hotelom sa sjajnom crtom za gostoprimstvo. Mjesto je to, dodali su, na kojem se svatko osjeća nevjerojatno dobro.

heckfieldplace.com

 

heckfieldplace.com

 

heckfieldplace.com

Nagrada za najbolji resort u Europi pripala je islandskom Blue Lagoonu smještenom u prekrasnoj islandskoj prirodi, okružen kamenjem i geotermalnim bazenima UNESCO-vog Global Geoparka. Žiri je ovaj resort proglasio najboljim, kako su objasnili, upravo zbog povezanosti okruženja, unutrašnjeg iskustva te soba i samog hotela. Dodali su i kako se na ovo  mjesto dolazi povezati s prirodom, a isti se osjećaj provlači kroz čitav koncept samog resorta.

Posebno priznanje dobio je i grčki resort Euphoria Retreat, onaj izgrađen u planini. Žiri je posebno oduševio bazen u sklopu različitih spa tretmana koji, pitate li nas, izgleda zbilja spektakularno.

bluelagoon.com

 

bluelagoon.com

 

euphoriaretreat.com

U kategoriji novoizgrađenih hotela najviše bodova osvojio je Mollie's Motel & Diner, mjesto uređeno u klasičnom američkom stilu u engleskom Oxfordshireu. Hrabrost i, čini se, dobra doza opuštenosti osigurali su dizajnerskom timu nagradu za dizajn i drugačiji pristup jednom mjestu za odmor usred Engleske. Žiri je u objašnjenju nagrade objasnio kako je luksuz postao sve pristupačniji te poprimio sve opušteniju formu, a pri uređenju Mollie's Motela & Dinera, dodali su, čini se kao da su se dizajneri prije svega dobro zabavili, a zabava je zapravo i bit svakog godišnjeg odmora.

molliesmotel.com

 

molliesmotel.com

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više