Search

Pronašli smo škotski grad koji u ovo doba godine poprima najljepše boje, odmah se našao na našoj travel listi

Pronašli smo škotski grad koji u ovo doba godine poprima najljepše boje, odmah se našao na našoj travel listi

Vrijeme je za opuštajući odmor

Tekst: L.L.


Image: Instagram,
Moulin Hotel,
Flickr

Planirate li ove jeseni putovanje, imamo sjajnu ideju! Pronašli smo gradić koji će vas na prvu osvojiti jesenskim bojama, a tek nekoliko dana u središtu Škotske napunit će vas energijom i optimizmom kada se jednom vratite u svakodnevnu rutinu. Riječ je o gradu Perthshire koji slovi za jednu od najljepših jesenskih destinacija na cijelom svijetu, a tek jedan pogled na fantastične fotografije ovog kraja i bit će vam potpuno jasno zašto je tome tako.

Perthshire je povijesni gradić prepun sadržaja za idealan, smirujuć odmor u prirodi. U šumama, dvorcima i nebrojeno mnogo drugih aktivnosti poput jahanja, raftinga, bicikliranja, pa čak i paintballu ovdje se uživa tijekom cijele godine, a najljepši doživljaj tamošnja priroda pružit će vam upravo u jesen. Kako je grad okružen šumom, odlična ideja bit će promatranje divljih životinja, a posebna atrakcija su najrazličitije vrste ptica kojih su šume prepune. Ne zvuči li vam promatranje ptica dovoljno uzbudljivo, tu je i mogućnost najma vodiča koji će vas džipom povesti na uzbudljiv safari.

Pronašli smo škotski grad koji u ovo doba godine poprima najljepše boje, odmah se našao na našoj travel listi (фото 1)

Osim idilične jesenske atmosfere, listopad je odlično vrijeme za posjet Perthshireu i zbog festivala svjetlosti i zvuka. Oni koji su ga u to vrijeme posjetili, potvrdili su kako je festival "The Enchanted Forest" iskustvo koje se pamti za cijeli život, a to su potvrdile i brojne nagrade koje je projekt od 2002., od kada se održava, dobio.

Najbliže mjesto u kojem možete rezervirati smještaj zove se Pitlochry i osim sjajnih hotela, posjetiteljima nudi i velik broj atrakcija. Tako ovdje možete pronaći Blair Athol viski destileriju, pivovare, festival kazališta, Burnett Highland čokolateriju i knjižaru Pitlochry Station, raj za ljubitelje knjiga u kojem se mogu pronaći naslovi već od jedne funte, a sav profit od prodaje odlazi u humanitarne svrhe. Ne smijemo zaboraviti niti sjajne restorane i barove s autentičnom ponudom hrane i pića ovoga kraja.

U Perthshire se vrlo lako dolazi iz Glasgowa i Edinburgha pa ako se već i te lokacije nalaze na vašoj travel listi, u planirane aktivnosti svakako ubacite i posjet ovom gradiću želite li se na jedan dan odmoriti u prirodi, napuniti energijom i uživati u divnim bojama koje donosi jesen.

Pronašli smo škotski grad koji u ovo doba godine poprima najljepše boje, odmah se našao na našoj travel listi (фото 2)

 

Pronašli smo škotski grad koji u ovo doba godine poprima najljepše boje, odmah se našao na našoj travel listi (фото 3)

 

Pronašli smo škotski grad koji u ovo doba godine poprima najljepše boje, odmah se našao na našoj travel listi (фото 4)

 

Pronašli smo škotski grad koji u ovo doba godine poprima najljepše boje, odmah se našao na našoj travel listi (фото 5)

 

Pronašli smo škotski grad koji u ovo doba godine poprima najljepše boje, odmah se našao na našoj travel listi (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više