Search

Pronašli smo wellness hotel koji veliku pažnju posvećuje kvalitetnom snu svojih gostiju, izgleda fantastično

Pronašli smo wellness hotel koji veliku pažnju posvećuje kvalitetnom snu svojih gostiju, izgleda fantastično

Equinox Hotel u New Yorku

Tekst: L.L.


Image: Instagram,
Architectural Digest

Novi koncept hotela u najpopularnijem gradu na svijetu zove se Equinox i na savršen, luksuzan i elegantan način spaja ljubav prema putovanjima, wellnessu i opuštanju općenito. Cijeli koncept hotela fokusira se na tri bitne stavke – pokret, regeneraciju te nutricionistički element.

Kada se govori o pokretu, tu je ogroman fitness klub veličine više od pet tisuća kvadratnih metara, najveći takve vrste u svijetu. Gosti koji se priključe ovom luksuznom Equinox fitness programu tako mogu uživati u uslugama osobnih trenera, grupnim fitness satovima, privatnim satovima pilatesa te čak nekoliko vrsta bazena. Svaki je dio prostora za fitness opremljen prema najvišim standardima, a osim funkcionalnosti, velika se pažnja posvetila i samom dizajnu sportskih prostorija.

Pronašli smo wellness hotel koji veliku pažnju posvećuje kvalitetnom snu svojih gostiju, izgleda fantastično (фото 1)

Dio koji gostima omogućuje regeneraciju, ujedno i najzanimljiviji te onaj zbog kojeg je Equinox u New Yorku dobio sasvim novo značenje jest onaj koji se odnosi na spavanje. Naime, uvođenjem prostorija za spavanje gostima je omogućena opuštajuća atmosfera te im je pružena privatnost da uživaju, ne u koktelima ili bazenu, već u onome što nam svima često najviše nedostaje - u dobrom, kvalitetnom snu.

Gosti na izbor imaju nekoliko soba, a u svakoj je baš sve podređeno ultimativnom opuštanju. Savršena razina tišine, mraka, temperature, kreveti u kojima se može podešavati toplina samo su dio onoga što se nalazi u, kako ih nazivaju, odajama za spavanje. Na prozore su postavljene posebno dizajnirane crne zavjese koje pak sprječavaju ulazak svjetla u prostoriju. Osim spavanja, gosti mogu uživati i u posebno dizajniranim saunama, vitaminskim tretmanima.

Kada govorimo o elementu nutricionizma kojim se u ovom hotelu također posebno ponose, tu je restoran "Electric Lemon" pod vodstvom Stephena Starra, prepoznatog američkog restoratera. Gosti ovdje mogu uživati u pažljivo pripremljenim, savršeno izbalansiranim jelima. Iznenađujuća je činjenica kako nije riječ niti o vegetarijanskom, niti pak o veganskom restoranu već onom u kojem su svaki okus i tekstura podređeni opuštajućem doživljaju gosta. Suprotno uvjerenjima, ovdje možete popiti čak i alkoholne napitke.

Osim u New Yorku, gdje je hotel već otvoren, u iduće se tri godine planira i otvaranje hotela s istim konceptom i u Seattleu, Houstonu, Chicagu, Los Angelesu i Santa Clari, a pitate li nas, dobro bi došao i jedan bliže nama.

Pronašli smo wellness hotel koji veliku pažnju posvećuje kvalitetnom snu svojih gostiju, izgleda fantastično (фото 2)

 

Pronašli smo wellness hotel koji veliku pažnju posvećuje kvalitetnom snu svojih gostiju, izgleda fantastično (фото 3)

 

Pronašli smo wellness hotel koji veliku pažnju posvećuje kvalitetnom snu svojih gostiju, izgleda fantastično (фото 4)

 

Pronašli smo wellness hotel koji veliku pažnju posvećuje kvalitetnom snu svojih gostiju, izgleda fantastično (фото 5)

 

Pronašli smo wellness hotel koji veliku pažnju posvećuje kvalitetnom snu svojih gostiju, izgleda fantastično (фото 6)

 

Pronašli smo wellness hotel koji veliku pažnju posvećuje kvalitetnom snu svojih gostiju, izgleda fantastično (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više