Search

Pronašli smo destinacije iz susjedstva za koje vam je potrebno tek nekoliko sati vožnje i malo istraživačkog duha

Pronašli smo destinacije iz susjedstva za koje vam je potrebno tek nekoliko sati vožnje i malo istraživačkog duha

U Sloveniju, Mađarsku ili Srbiju

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Posljednji zimski i prvi proljetni dani idealno su vrijeme za bijeg iz grada, a vikend izleti odlična prilika za upoznavanje bliskih nam, a još neistraženih destinacija. Upravo zato, odlučili smo pronaći naljepša mjesta u susjednim zemljama. Na našem su se popisu onih koje želimo posjetiti tako našli prekrasan slovenski resort u blizini Ljubljane, divno mađarsko jezero koje ne smijete propustiti te nacionalni park s pogledom na vinograde koji ostavljaju bez daha.

Velika planina

Ljubitelji planinarenja s pogledom na zelenilo kakvo se rijetko gdje može doživjeti, u resort Velika planina mogli bi se instantno zaljubiti. Nalazi se u Kamniško-Savinjskim Alpama i udaljen je tek sat vremena od Ljubljane. Ono što Veliku planinu čini posebnim, osim spektakularnog pogleda na istu takvu prirodu, jest i malo pastirsko selo, jedno od rijetkih takve vrste, u kojem se i danas njeguje život kakav se živio nekada. Ovo je mjesto savršeno za bijeg od obaveza i gradske buke, a želite li ovdje provesti nešto više vremena od tek jednog popodneva, unajmiti možete i drvenu kućicu pa se zavaliti u ležaljke i jednostavno uživati u pogledu na prekrasnu prirodu. Mi smo se, priznajemo, zaljubili već na prvi pogled.

Balaton

Mađarsko jezero Balaton jedno je od onih za koje ste zasigurno već čuli. Odlična je vijest da će vam od Zagreba do odredišta trebati tek nešto više od dva sata, a tamo vas čeka pregršt aktivnosti za svačiji ukus. Tu je poznati dvorac, škola za surfanje, igralište za odbojku i divne staze za opuštajuće šetnje. Balaton zbog veličine nazivaju i mađarskim morem, a na južnoj obali nalazi se i grad Siófok, poznato odredište za one željne dobre zabave, s pregršt barova, restorana i klubova. Ovdje se nalazi i 45 metara visok toranj koji je također otvoren za posjetitelje i pruža sjajan pogled na jezero Balaton.

Fruška Gora

Frušku goru nazivaju najljepšim dijelom Srbije, a riječ je o jednom od tamošnjih nacionalnih parkova. Idealna je destinacija za one željne avanture i doze planinarenja, ali i za one koji svoje slobodne dane žele iskoristiti za maksimalno uživanje. Ovdje možete pronaći velik broj planinarskih staza, izletišta, vinograda, voćnjaka, livada i pašnjaka te prostrane šume. Zaputite li se na Frušku goru krajem četvrtog mjeseca, točnije 25. i 26. travnja, priključiti se možete i Fruškogorskom maratonu koji će već 43. godinu za redom okupiti ljubitelje traila na jednom od najljepših mjesta u regiji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više