Search

Pronašli smo talijansko mjesto koje se čini kao idealno jesensko odredište, morate vidjeti što sve skriva

Pronašli smo talijansko mjesto koje se čini kao idealno jesensko odredište, morate vidjeti što sve skriva

Corleone skriva puno više od povijesti

Tekst: L.L.


Image: Instagram

 

Mjesto Corleone na Siciliji najpoznatije po mafijaškim zbivanjima koja su ga tresla u povijesti, odavno je prestalo biti samo simbol za "Kuma" i ostale junake Sicilije i preraslo u divno odredište na kojem se uživa svim osjetilima. Nedavno je mjesto dobilo i turističko pojačanje te je ovdje postavljena farma na kojoj turisti mogu odsjedati pa uživati u omiljenim talijanskim blagodatima. Naravno, govorimo o divnim prirodnim prizorima, onim gastronomskim i onima koji pričaju priču o više nego zanimljivoj povijesti.

Pronašli smo talijansko mjesto koje se čini kao idealno jesensko odredište, morate vidjeti što sve skriva (фото 1)

Sa samo 11 tisuća stanovnika, jasno je, riječ je manjem mjestu stvorenom za one opuštajuće izlete bez previše briga. Nešto dalje od centra, u Corleoneu se smjestila farma Bona Fortuna. Riječ je o genijalno uređenom zemljištu na kojem se danas uzgaja čitav niz kultura. Tako ovdje možete pronaći rijetke vrste maslina, starinske vrste pšenice i sočne rajčice. Osim toga, obilazak čitavog zemljišta uključen je u nezaboravnu turističku turu koju su za goste pripremili domaćini, a u istu je uključen i obilazak Sicilije, luksuzni smještaj na farmi, brojne gastronomske radionice, muzeji i, naprosto, uživanje u blagodatima Italije. Također, bez privatnog chefa i posebno osmišljenog menija baziranog na lokalnim namirnicama ništa ne bi bilo potpuno pa ćete tako ovdje pojesti najbolju tjesteninu, jela s tartufima i, naravno, uživati u najboljim vinima.

Da bi stvar bila još malo bolja, po povratku s putovanja, s farme Bona Fortuna iznenadit će vas i paketom vlastitih proizvoda kako bi guštanje u putovanju ovakve vrste potrajalo još malo dulje od predviđenog. Zanimljivo je i kako farma goste prima tek četiri puta godišnje od čega su dva posjeta rezervirana za jesen, a dva za proljeće, pa je rezervacija u pravo vrijeme itekako poželjna.

Pronašli smo talijansko mjesto koje se čini kao idealno jesensko odredište, morate vidjeti što sve skriva (фото 2)

 

Pronašli smo talijansko mjesto koje se čini kao idealno jesensko odredište, morate vidjeti što sve skriva (фото 3)

 

Pronašli smo talijansko mjesto koje se čini kao idealno jesensko odredište, morate vidjeti što sve skriva (фото 4)

 

Pronašli smo talijansko mjesto koje se čini kao idealno jesensko odredište, morate vidjeti što sve skriva (фото 5)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više