Search

Prozračan dizajn konceptualnog hotela s umjetničkom notom u Varšavi

Prozračan dizajn konceptualnog hotela s umjetničkom notom u Varšavi

Hotel Autor Rooms


Image: buro247.ru

Varšavski grafički studio Mamastudio rezidencijalne prostore pretvorio je u divan prozračni hotel koji je poslužio kao savršena kulisa za izlaganje umjetničkih predmeta i namještaja s potpisom poljskih dizajnera

Opisati ovaj hotel bilo kako drugačije no konceptualnim bilo bi vrlo nezahvalno jer hotel Autor Rooms sa svojih ukupno četiri sobe to upravo i jest. U svakoj sobi očekuje vas jedan sasvim poseban pogled na dizajn interijera, međutim sve ih krasi zajednička crta: svaka soba djeluje kao ugodan i topli dom, ali istovremeno i kao prostranstvo muzeja suvremene umjetnosti. Takvome dojmu pridonose antikni namještaj i predmeti koji se isprepliću s komadima suvremene umjetnosti; tako veliki luster iznad blagovaonskog stola podsjeća na molekularni spoj i svojim zanimljivim dizajnom privlači pažnju, tkanine u kombinaciji s bjelinom zidova naglašavaju prozračnost interijera, ciglaste pločice zaslužne su za nostalgičnu notu, a zaokruženost cjeline pružaju detalji od metala koji tek suptilno prizivaju dašak industrijskog stila, dok toplinu u ugodnu atmosferu možemo donekle pripisati i sjajno lakiranom parketu slaganom u riblju kost.

Prozračan dizajn konceptualnog hotela s umjetničkom notom u Varšavi (фото 1)

Prozračan dizajn konceptualnog hotela s umjetničkom notom u Varšavi (фото 2)

Prozračan dizajn konceptualnog hotela s umjetničkom notom u Varšavi (фото 3)

Prozračan dizajn konceptualnog hotela s umjetničkom notom u Varšavi (фото 4)

Prozračan dizajn konceptualnog hotela s umjetničkom notom u Varšavi (фото 5)

Autori ovog konceptualnog hotela, dizajneri studija Mamastudio udružili su snage s poljskim arhitektom Mateuszom Baumillerom i kako kažu, željeli riješiti problem smještaja za sve njihove inozemne prijatelje, i otvoriti vlastiti maleni hotel. 

Hotel Autor Rooms smjestio se u jednom od kvartova u centru Varšave, u zgradi iz 19. stoljeća i osim četiriju soba uključuje i šarmantnu prostranu blagovaonicu u kojoj, osim u hrani, možete uživati i u bogatoj kolekciji gramofonskih ploča i knjiga, a tu je i komforna kuhinjica sa zanimljivim podnim pločicama koje tvore neobičan mozaik i niskim linijskim elementima industrijskog šarma gdje će priprema jela u dobrom društvu biti još veselija. 

Prozračan dizajn konceptualnog hotela s umjetničkom notom u Varšavi (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više