Search

Prvi hotel slavnog dizajnera interijera

Prvi hotel slavnog dizajnera interijera

Kompleks 12 dizajnom unikatnih vila na Baliju

Tekst: BURO.


Jedan od najtraženijih dizajnera interijera Philippe Starck predstavio je svoj prvi projekt na teritoriju Indonezije. The Stairs Villa Hotel kompleks je od 12 dizajnom unikatnih i prekrasnih vila, koje je u potpunosti razradio Starck,a nalazi se u selu Petitenget na otoku Baliju.

Simbol hotela monolitno je drveno stubište koje vodi do privatnih vila. Svaka vila ima površinu od 220 metara kvadratnih i vitrajna stakla koja stvaraju beskonačnu iluziju prostora. Umjetnički je za vitraje zaslužan američki street artist JonOne, tj. John Perello, čiji radovi se mogu vidjeti na ulicama te galerijama Pariza i New Yorka. Vile se sastoje od jedne ili dvije spavaće sobe, potpuno funkcionalne kuhinje, unutrašnje i vanjske blagovaonice te bazena od 11 metara.

Prvi hotel slavnog dizajnera interijera (фото 1)

Za gastronomske i sve ostale užitke odgovorni su: Pâtisserie, slastičarnica i restoran, lounge bar, nekoliko butika, biblioteka Mezzanine Bibliotèque, spa salon i fitness centar. "The Stairs Villa Hotel je magičan i prekrasan, ali vrlo prizeman. Paradoksalan je to spoj betona i drveta, bez praćenja nekih dizajnerskih ili arhitektonskih trendova. Taj hotel je u potpunosti moja ideja", rekao je Starck. Gradnja hotela počela je početkom godine, a pretpostavlja se da će biti završena 2014. godine.

Prvi hotel slavnog dizajnera interijera (фото 2)

Prvi hotel slavnog dizajnera interijera (фото 3)

Prvi hotel slavnog dizajnera interijera (фото 4)

Prvi hotel slavnog dizajnera interijera (фото 5)

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više