Search

Puglia i Mykonos: Omiljene ljetne destinacije jet seta idealne su za putovanje u rujnu

Puglia i Mykonos: Omiljene ljetne destinacije jet seta idealne su za putovanje u rujnu

Evo što obavezno morate obići

Tekst: D.D.


Image: Instagram

Ono što su prošle godine bili Amalfijska obala, Capri i Dubrovnik, ovog su ljeta talijanska regija Puglia i grčki otok Mykonos - omiljene destinacije svjetskih zvijezda i influencera. Putem Instagrama mogli smo pratiti svaki korak i saznati koje su to hit znamenitosti, plaže, restorani i hoteli na koje biste trebali obratiti pažnju. Neki od njih podijelili su i svoja negativna iskustva, poput sestara Hadid koje su opljačkane na Mykonosu (iako su se do tad, sudeći po objavama na društvenim mrežama, odlično provodile u Grčkoj) te influencerice i dizajnerice Nicole Warne koja je bila razočarana uslugom u talijanskom restoranu Grotta Palazzese koji je potrebno rezervirati mjesecima unaprijed, a većina se složila kako bi bilo pametnije izbjeći ljetne gužve i na ove destinacije uputiti se u rujnu ili početkom listopada. A dobre vijesti su i da su tada i cijene smještaja te prijevoza nešto niže, a zbog manje količine turista ove će vam destinacije ostati u boljem sjećanju.

PUGLIA

Puglia i Mykonos: Omiljene ljetne destinacije jet seta idealne su za putovanje u rujnu (фото 1)

Talijanska regija smještena na "potpetici čizme" ruši sve rekorde posjećenosti ovog ljeta. U Pugliji se nalazi nekoliko destinacija koje ne biste trebali propustiti - Bari je vibrantan studentski grad i središte regije, Lecce nazivaju Firencom juga, Alberobello fascinira čudesnom arhitekturom (gradić se nalazi na UNESCO-vom popisu Svjetske baštine), Polignano di Mare je popularnost zaradio zbog uvale Lama Monachile okružene stijenama, dok je Matera najstarije stalno naseljeno mjesto na svijetu.

Anita Dujić posjetila je Materu

Talijanska regija poznata je, dakle, po bogatoj povijesti i kulturnom naslijeđu, ali i baroknoj arhitekturi, plažama, proizvodnji vina i burrate te masserijama - utvrđenim farmama iz 16. stoljeća koje su specifične za Pugliju. Većina njih pretvorena je u boutique hotele, a jedna od najpopularnijih je Rocco Forte Masseria Torre Maiza.

Katarina Petrovic

Smještaj u hotelu s pet zvjezdica koji nalikuje dvorcu skrivenom u masliniku Borgo Egnazia, može vas odvesti na putovanje u prošlost, iako je zdanje izgrađeno 2010. godine. Eksterijer nalikuje starinskom talijanskom selu, a ovaj luksuzan hotel su za svoj odmor odabrale modne insajderice Deborah Reyner Sebag, Anne Laure Mais, Tiffany Hsu i Katarina Petrovic. U istraživanju ove regije u kojoj je hedonizam na najvišoj razini uživali su ove godine i obitelj Beckham, poduzetnica Olivia Palermo, influencerica Aimee Song, francuska it djevojka i dizajnerica Jeanne Damas...

Nicole Warne u restoranu Grotta Palazzese

Tiffany Hsu u hotelu Borgo Egnazia

Olivia Palermo u istraživanju gradića Leecea

MYKONOS

Puglia i Mykonos: Omiljene ljetne destinacije jet seta idealne su za putovanje u rujnu (фото 2)

Grčki otok se već godinama nameće kao it destinacija za odmor pripadnika showbiz svijeta, a poznat je po bogatom noćnom životu i beach partyjima. Osim tuluma koji traju do jutra grčki otok poznat je i po starim mlinovima koji potječu iz 16. stoljeća, a tu se nalazi i crkva iz 15. stoljeća ukomponirana od pet crkava Paraportiani - sve te znamenitosti sa zanimanjem je ovog ljeta proučavala kalifornijska blogerica Julie Sariñana.

Julie Sarinana uživala je u istraživanju gradića na otoku Mykonosu

S ovog brdovitog otoka u skupini Ciklada potječu i fotografije bijelih kuća s tirkiznim prozorima i vijugavih ulica popločenih kaldrmom, a među Insta-worthy mjestima nalazi se i The Wild Hotel. Barovi smješteni uz plažu poput Scorpiosa na kojem se svaku večer uživa u ritualu zalaska sunca što se najčešće pretvara u noćnu zabavu (što je ovog ljeta iskusila američka manekenka Gigi Hadid) te restorani kao što je Alemagou - u kojem možete uživati u grčkim specijalitetima okruženi divnim interijerom (a i eksterijerom) - idealni su za opuštanje nakon istraživanja ovog otoka. A ako vam prirodne ljepote i delicije nisu dovoljan razlog za kupnju avionske karte za Mykonos, moramo napomenuti da tamo možete obaviti i odličan shopping u pop-up buticima modnih kuća Dior i Burberry.

Gigi Hadid

Giorgia Tordini

Alessandra Ambrosio

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više