Search

Putevima Elene Ferrante: Otkrijte čaroliju otoka Ischia

Putevima Elene Ferrante: Otkrijte čaroliju otoka Ischia

Mjesto u koje smo se zaljubili čitajući njezine romane

Urednik: E.G.


Image: Buro247.rs,
Samuel C,
Pixabay

Kalendarski brojimo zadnje dane ljeta, iako smo se u stvarnosti s njim oprostili već prije nekoliko tjedana. I dok se mnogi sa sjetom sjećaju svojih godišnjih odmora i sanjaju o prvim toplim danima iduće godine, mi smo se odlučili biti konstruktivni i tražiti jednako zanimljive jesenske varijante. Jedna od njih je definitivno Italija u svoj svojoj raskoši, a nama je za oko posebno zapeo otok Ischia, i to zbog jedne književne senzacije. Nadamo se da ste do sada pročitali romane Elene Ferrante i njenu sagu o genijalnoj prijateljici, ili da ste bar pogledali HBO seriju snimljenu po njoj. U slučaju da niste, evo kratkog opisa za koji se nadamo da bi vas mogao zaintrigirati.

Putevima Elene Ferrante: Otkrijte čaroliju otoka Ischia (фото 1)

Radnja serije smještena je u Napulj, a šesta epizoda odigrava se na talijanskom otoku Ischija. Malo prepisujemo i inspiraciju za putovanje pronalazimo u Eleninim avanturama na ovom vulkanskom otoku okruženom Tirenskim morem. Najbolje od svega? Udaljen je samo sat i pol vremena trajektom od Napulja. Oni upućeni Ischiju opisuju kao manje poznati Capri, a otok privlači na tisuće turista prelijepim plažama, zamkom, vinarijama i brojnim izvorima termalne vode. Glavni grad otoka podijeljen je na dva dijela: Ischia Porto je dio gdje putnici stižu iz Napulja i veće seoce Ischia Ponte.

PLAŽA MARONTI

Pješčana plaža u obliku polumjeseca poslužila je kao idilična scenografija za dva bitna momenta u seriji:  tu Elena uči plivati, ali također i doživljava svoj prvi poljubac. Do plaže se može stići autom i pješice, ali najbolja opcija je da dođete brodićem od sela Sant Angelo. Cijena vožnje iznosi 3 eura po smjeru. Bonus savjet: ako dođete do ove plaže obavezno prošetajte do obližnjeg Cavascura izvora termalne vode.

Putevima Elene Ferrante: Otkrijte čaroliju otoka Ischia (фото 2)

L’ALBERGO DELLA REGINA ISABELLA

Talijanski filmski producent i izdavač magazina Angelo Rizzoli otvorio je ovaj luksuzni hotel pedesetih godina 20. stoljeća, između ostalih do sada su ondje noćili i Elizabeth Taylor i Richard Burton, a ove je godine hotel osvanuo u novom ruhu. Sad je gostima na raspolaganje stavljena i posebna tura "Stopama Elene Ferrante", koja uz minimum tri noćenja, uključuje vođenu turu po otoku inspiriranu događajima opisanim u knjizi, uz sat pisanja s profesorom književnosti i večeru od šest slijedova u Michelin restoranu Indaco i spa tretmane u Regina Isabella Spa.

Putevima Elene Ferrante: Otkrijte čaroliju otoka Ischia (фото 3)

EPOMEO I CITARA

Otok Ischia je poznat po vulkanskim planinama koje se izdižu iznad mora i idealne su za ljubitelje hikeinga. Staza vodi kroz vinograde i drvorede, a do vrha će vam otprilike biti potrebno oko sat vremena. Također, vrijedi posjetiti najpoznatiju wellness lokaciju na otoku Ćitara, luku gdje se nalaze toplice The Poseidon Thermal Gardens koje imaju direktan pogled na zaljev i 22 različita bazena od kojih neki imaju vodu za koju je dokazano da ima terapeutska svojstva.

Putevima Elene Ferrante: Otkrijte čaroliju otoka Ischia (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više