Search

Putovanje s hrvatskim nomadima

Putovanje s hrvatskim nomadima

Atipična turistička agencija za sve pustolove

BURO.


Image: PR

Ako niste ljubitelj klasičnih turističkih aranžmana i želite doživjeti novo iskustvo pod stručnim vodstvom, onda obratite pažnju na agenciju Nomadi koja vam nudi sasvim drugačiji vid putovanja

Agenciju su osnovali pustolovi Kristijan Grubišić, Borna Kačić, Davorka Kitonić, Nataša Fiolica i Siniša Glogoški. Kristijan Grubišić jedan je od osnivača koji svaki slobodan trenutak provodi na stijenama, rijekama i planinama Hrvatske ili dalekih zemalja. Trenutno je u prekrasnoj Burmi. Najveća ljubav Borne Kačića je bicikliranje i njemu se uvijek prvom vraća, iako voli planinarenje, kajakarenje i rafting. U Južnoj Americi je kao kod kuće. Nataša Fiolica je učitelj majstorske joge, strastvena penjačica koja trenutno gradi kuću od slame i izrađuje prirodnu kozmetiku od pčelinjeg voska. Trenutno je na ruti po Kambodži.

Nomadi

Siniša Glogoški obožava svaki aspekt putovanja: spavanje na ruševinama, gledanje u zvijezde, promatranje ljudi, smrzavanje na cestama, kao i svađanje s lopovima. Trenutno je na putu oko svijeta jedrilicom od 7 metara. Davorka Kitonić je proputovala sve kontinente i potkontinente, a Afriku drži u malom prstu. Kao i cijeli tim, obožava prirodu i bavi se zaštitom iste. Inače, Nataša, Kristijan i Borna dugi su niz godina vodiči na multisport (adventure) turama po Hrvatskoj.

Nomadi

"Vodimo u zemlje po kojima smo se smucali mjesecima i mjesta koja nisu u turističkim vodičima, a koja su nas ostavila bez daha. Nema toga što nas može iznenaditi i u svakom putovanju uživamo kao da nam je prvi put", kazao je Kristijan Grubišić.

Oblikovali su svoju ideju konceptom modernih nomada, odnosno ljudi koji iz poznatih okruženja odlaze na potpuno nova mjesta, ne kako bi pobjegli od svakodnevice, već otkrili nove krajeve, iskustva, običaje i kulturu te se tako obogaćeni vratili poznatom okruženju. Putuje se u malim intimnim skupinama od 6 do 12 suputnika, a vodiči su osobe koje jako dobro poznaju krajeve kroz koje će provesti svoje suputnike.

Nomadi

Mjesta na koja će vas Nomadi odvesti nisu nužno reklamirana u svim turističkim brošurama pa time i preplavljena ljudima, nego sva čarobna mjesta koja su vodiči, i sami zaljubljenici u putovanja, otkrili na svojim putovanjima. Organizacija svakog putovanja uključuje blisku suradnju s kuharima, Sherpama, vlasnicima restorana i hotela, vozačima rikša, lokalnim prijevoznicima, pjevačima i ostalim zanimljivim ljudima koje su vodiči dobro upoznali.

Nomadi

Osobni angažman Nomadi pokazuju i prilikom planiranja putovanja gdje nećete biti samo broj koji sjeda na autobus ili avion, već se nakon formiranja grupe za putovanje organizira i druženje sudionika, prvo uz kavu, a onda uz neku aktivnost kao što je planinarenje, kajakarenje ili bicikliranje.

Više informacija potražite na: www.nomadi.hr

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više