Search

Ako u novoj godini želite putovati sami, ovo su destinacije koje prvo trebate uzeti u obzir!

Ako u novoj godini želite putovati sami, ovo su destinacije koje prvo trebate uzeti u obzir!

Gdje se zaputiti?

Tekst: E.G.

Image: Buro247.my,
Unsplash

Svima nam je dobro poznat scenarij u kojem se mjesecima s nekim dogovaramo za putovanje iz snova, da bi na kraju sve propalo i prije nego što dođe do završne faze realizacije. Isto tako, koliko god bilo zabavno putovati s prijateljima ili obitelji, ponekad nam je potreban odmor u kojem ćemo imati vremena samo za sebe. Možda vam se na prvu ta ideja čini apstraktnom, ali mogli biste se iznenaditi koliko bi vam takvo iskustvo godilo. Međutim, sve destinacije nisu pogodne za samostalne putnike, bilo da je riječ o ženama ili muškarcima. U nastavku vam donosimo provjerene opcije, odnosno zemlje u kojima je stavka sigurnosti na visokoj razini.

Novi Zeland

Ako spadate u obožavatelje Gospodara prstenova, ovu vam zemlju ne treba previše predstavljati. No, čak i ako to niste, Novi Zeland je destinacija koju trebate uzeti u obzir. Njegove neopisive prirodne ljepote su nadaleko poznate, a možete isprobati i cijeli niz adrenalinskih avantura, poput bungee jumpinga ili pak penjanja po stijenama.

Ako u novoj godini želite putovati sami, ovo su destinacije koje prvo trebate uzeti u obzir! (фото 1)

Njemačka

Iako mnogi još uvijek imaju percepciju Njemačke kao pomalo dosadne zemlje, to ne može biti dalje od istine. Ondje ćete moći vidjeti doista raznolikog sadržaja; radi se o zemlji bogate kulture, povijesne baštine i umjetničke scene. Bilo da se odlučite na turu dvorcima Bavarske, odlazak u Berlin ili neku treću opciju, sigurno nećete požaliti.

Ako u novoj godini želite putovati sami, ovo su destinacije koje prvo trebate uzeti u obzir! (фото 2)

Japan

Ovdje je zasigurno riječ o jednoj od najboljih destinacija za samostalno putovanje. Zemlja je sjajno prometno povezana, pa ćete s lakoćom moći organizirati brojne izlete, smještaj je uglavnom svugdje prilagođen osobama koje putuju same, baš kao i restorani u kojima ćete uvijek pronaći mjesta za velikim centralnim pultom.

Ako u novoj godini želite putovati sami, ovo su destinacije koje prvo trebate uzeti u obzir! (фото 3)

Norveška

Prekrasna priroda i vrlo niska stopa kriminaliteta Norvešku čine odličnom zemljom za samostalno putovanje. Polarna svjetlost, fjordovi, ledenjaci, vodopadi i planine su ove zemlje su nešto što morate osobno doživjeti, a uvijek se možete zaputiti i u Oslo, grad koji nikog ne ostavlja ravnodušnim!

Ako u novoj godini želite putovati sami, ovo su destinacije koje prvo trebate uzeti u obzir! (фото 4)

Singapur

Singapur je poznat po svojoj čistoći, dobroj prometnoj infrastrukturi i, naravno, sigurnosti. Posljedično, zašto se upravo ondje ne biste zaputili sami? Možete posjetiti brojne muzeje, prirodne atrakcije, ali i sjajne barove te restorane. 

Ako u novoj godini želite putovati sami, ovo su destinacije koje prvo trebate uzeti u obzir! (фото 5)

 

više