Search

Putovati sa stilom put Kvarnera

Putovati sa stilom put Kvarnera

Boutique hotel Amabilis ili design hotel Bevanda?

Tekst: BURO.


Image: Foto: PR

Već smo itekako zakoračili u jesen, i gotovo nitko više ne razmišlja o moru. Ali evo razloga više da dođete na Kvarner i uživate sa stilom. Gdje odsjesti? Design i boutique hoteli u Opatiji te Selcu kraj Crikvenice pravi su izbor za suvremenog čovjeka koji želi drugačije iskustvo.

Začetnicima zamisli boutique design hotela smatraju se Ian Schrager i Steve Rubell koji je osmislio i ime "boutique". Prvi takav hotel je otvoren 1984. godine na Aveniji Madison na Manhattanu pod imenom Hotel Morgans. Karakteristike takvog tipa hotela su prvenstveno specifični oblikovni dizajn, izvanserijska ponuda, vrlo personalizirana usluga. To su uglavnom manji hoteli s ne više od 150 soba te su često smješteni u neobičnim napuštenim zgradama u samom centru grada, a njihovi barovi i restorani obično prerastu u gradska mjesta okupljanja, čime se mijenja i sociološki karakter prostora. Po jedno od ovih iskustva možete se uputiti u smjeru Kvarnera, a evo i gdje.

hotel Bevanda

Design hotel Bevanda

Bevanda je prvi design hotel s pet zvjezdica na sjevernom Jadranu u Opatiji, nastao na temeljima legendarnog istoimenog restorana osnovanog 1971. godine. Ovo mjesto svojim gostima nudi potpuno opuštanje u bogato opremljenim sobama, njih 10, s vrlo personalizirano osmišljenim uslugama. Sobe su nazvane po slavnim osobama koje su posjetile Opatiju, kao što su, primjerice: Anton Pavlovič Čehov, Gustav Mahler, Andrija Mohorovičić, carica Maria Anna, Sergej Jesenjin, Albert Einstein, Vladimir Nabokov, Isadora Duncan, James Joyce, Giacomo Puccini. Za vas će kuhati njihov ponajbolji chef Andrej Barbijeri, a posebnost ovoga objekta jesu 2 vinomata, u kojima se izbor pića periodički mijenja prema odabiru sommeliera Branka Muždeke, a na izbor se pruža raznovrstan izbor pjenušaca, šampanjca ili vina iz svih dijelova svijeta! Doslovno korak do mora, Bevanda je jedinstveni doživljaj Jadrana... Svakako preporučujemo dolazak da se uvjerite zaslužuje li hotel ovakve epitete, čak i ako ne planirate odsjesti u njemu, nego samo popiti piće na privlačnoj terasi!

Putovati sa stilom put Kvarnera (фото 1)

Design hotel Bevanda

Putovati sa stilom put Kvarnera (фото 2)

Boutique hotel Amabilis

Boutique hotel Amabilis

Hotel Amabilis je luksuzni boutique hotel u Selcu kraj Crikvenice, otvoren 2012. godine. Hotel je uredio Ante Vrban u svom prepoznatljivom stilu u kojem dominira bijela boja ostavljajući profinjen dojam luksuza. Prema njegovoj zamisli uvelike se koristio bijeli brački kamen i staklo, a inspiracija je bila postizanje dojma usidrenog broda.

Ovaj objekt ima 29 soba i dva apartmana s oko 300 kvadrata velike terase. Hotel gostima nudi zatvoreni bazen, wellness, fitness, kongresnu dvoranu, saunu, restoran i kavanu te luksuzni noćni klub površine 300 kvadrata. Otvoren je tijekom cijele godine što je popraćeno raznim kulturnim i društvenim sadržajima koji uvelike obogaćuju ponudu ovog primorskog mjesta, a to su gastro vikendi, okupljanja ljubitelja luksuznih automobila i slično.

Putovati sa stilom put Kvarnera (фото 3)

Putovati sa stilom put Kvarnera (фото 4)

Putovati sa stilom put Kvarnera (фото 5)

Tekst: Maja Vizjak

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više