Search

Putujete u Budimpeštu? Obratite pozornost na ovaj divan boutique hotel

Putujete u Budimpeštu? Obratite pozornost na ovaj divan boutique hotel

Maleni hotel koji osvaja spojem starog i modernog

Tekst: Tina Kovačiček

Image: Press Pest-Buda hotel

Budimpešta je već neko vrijeme pri vrhu dizajnerskih ljestvica u ovom dijelu Europe. Brojni barovi, restorani i prijesvega ukusno uređeni mali boutique hoteli razlog su zašto se već neko vrijeme piše o glavnom gradu Mađarske. Još jedan u nizu koji je dobio pažnju svjetskih medija je Pest-Buda bistro i hotel.

Kako kažu, osnovan je još davne 1696. godine s puno ljubavi ipažnje, a takav je ostao sve do danas na svojoj prvoj ikad lokaciji - u staroj uličiciči je kamene kocke govore o dugoj budimpeštanskoj povijesti. Također, u samom hotelu još uvijek se mogu vidjeti cigle te mramor oko centralnog stubišta postavljene još u doba nastanka zgrade.

Putujete u Budimpeštu? Obratite pozornost na ovaj divan boutique hotel (фото 1)

Putujete u Budimpeštu? Obratite pozornost na ovaj divan boutique hotel (фото 2)

Putujete u Budimpeštu? Obratite pozornost na ovaj divan boutique hotel (фото 3)

Ovaj Boutique hotel ima svega desetak soba i ne nudi mogućnosti bazena i dvorane za vježbanje kako su danas mnogi putnici navikli, ali zato nudi osjećaj kao kod kuće i ugodnu tišinu ulice u staroj jezgri, kako opisuju mnogi putnici u svojim dojmovima.

Putujete u Budimpeštu? Obratite pozornost na ovaj divan boutique hotel (фото 4)

Osvaja i svevremenskim dizajnom jer savršeno spaja tradiciju dugu stoljećima s modernim dizajnerskim razmišljanjima. U sobama su prisutni detalji od hrasta i drugih vrsta drveta dok su u cjelokupan interijer modernistički uklopljene kade uz krevet, 'gole' žarulje ili koloristične grafike mađarskih umjetnika. Sve skupa daje dojam karaktera, topline i dobrodošlice, kako i ljubitelji malih boutique hotela priželjkuju. Iako je izgrađen još u 17.stoljeću, kroz godine je nadograđivan i obnavljan, a posljednji make over dobio je 2016. godine, kada je renoviran uz dužno poštovanje prema tradiciji. Zato ćete, kada zakoračite u stubište, imati osjećaj da se nalazite u starom baroknom dvorištu, a izlazak na terasu koja se nalazi na vrhu zgrade priuštit će vam iskustvo vrijedno pamćenja jer ćete imati pogled na staru crkvu Matthias. I da, u ovom hotelu nema lifta već se penjete isključivo stubištem do tog pogleda, baš kao i nekada.

Putujete u Budimpeštu? Obratite pozornost na ovaj divan boutique hotel (фото 5)

Putujete u Budimpeštu? Obratite pozornost na ovaj divan boutique hotel (фото 6)

Hotel je poznat i po restoranu odnosno francuskom bistrou koji svaku večer poziva goste na ugodan koncert. S obzirom na to da hotel držig rupacija Zsidai koja upravlja i desecima restorana u cijeloj Budimpešti, ne čudi popularnost ove gastro lokacije među brojnim posjetiteljima koji ovdje rado navraćaju neovisno jesu li gosti hotela. Jelovnik se sastoji od specijaliteta inspiriranih lokalnom kuhinjom u kombinaciji s utjecajima iz cijelog svijeta.

Putujete u Budimpeštu? Obratite pozornost na ovaj divan boutique hotel (фото 7)

Putujete u Budimpeštu? Obratite pozornost na ovaj divan boutique hotel (фото 8)

Putujete u Budimpeštu? Obratite pozornost na ovaj divan boutique hotel (фото 9)

Ako putujete u Budimpeštu, imajte na umu ovaj hvaljeni dizajnerski dragulj kao dobru opciju za odmoriti.

više