Search

Raj na zemlji zove se – Eden Rock

Raj na zemlji zove se – Eden Rock

Posjet Karibima


Image: www.edenrockhotel.com

Ako želite osjetiti dodir holivudskog glamura, možete odsjesti u apartmanu Garbo, ili Howard Hughes stanu u kojem imate predivan pogled na cijeli otok

Karipski otok St. Barths koji se nalazi na vulkanskoj stijeni eklektičan je miks divlje prirode, prekrasnih plaža i luksuznih brodova. Omiljeno okupljalište bogataša i poznatih osoba od davnina, a raj na zemlji uvijek je dobra ideja za lijepu priču. I putovanje.

Eden Rock hotel smješten na otoku St. Barths i sagrađen 50-ih godina djelo je ruku karipskog avijatičara i avanturista Remyja de Haenena. U to vrijeme hotel je bio meka holivudske svite i tamo su rado odsjedala poznata lica poput Grete Garbo i Howarda Hughesa te bogate obitelji kao što su Rockefeller i Rothschild koji su na otok dolazili kako bi kupili zemlju i izgradili zdanja. Rano je utaban put luksuzne destinacije koji traje i dan-danas. A priča ide ovako.

Raj na zemlji zove se – Eden Rock (фото 1)

Raj na zemlji zove se – Eden Rock (фото 2)

Godine 1995. obitelj Matthews iz Londona odlučila se preseliti na Karibe u potrazi za avanturističkim životom i dugo priželjkivanim suncem. Kupili su hotel i krenuli u avanturu koja je nastupila već za dva dana kada je uragan pogodio otok. Dok je harala oluja obitelj je pokušavala zaštititi hotel i sačuvati sve što je u njemu ostalo. Danas, 20 godina kasnije, on i dalje cvjeta te je uvršten u top 100 hotela na svijetu, što je rezultat predanosti i strasti prema poslu.

Raj za hedoniste proteže se u vidu luksuznih soba ili koliba s ljupkim terasama uređenim u karipskom stilu, na samim obroncima stijena. Ako želite osjetiti dodir holivudskog glamura možete odsjesti u apartmanu Garbo ili stanu Howard Hughes iz kojeg se pruža predivan pogled  na cijeli otok. Uz bistro more na raspolaganju su i bazeni i prirodne fontane tako da se nesmetano možete osvježiti iako niste na plaži.

Raj na zemlji zove se – Eden Rock (фото 3)

Raj na zemlji zove se – Eden Rock (фото 4)

Raj na zemlji zove se – Eden Rock (фото 5)

Ekstravagantne i savršeno opremljene vile razmazit će vas do kraja uz hotelsku poslugu koja je besprijekorna. Neizostavna gastronomija ovdje je također dovedena do savršenstva. Vrhunski chefovi za vas će spremati lagana ljetna jela bogata svježim namirnicama. Za ljubitelje aktivnog odmora u ponudi su izleti s brodom i vodeni sportovi. Mjesto na kojem možete pronaći zabavu za svaki ukus, ali i kulturno se uzdizati na izložbama i raznim događanjima. Moda također nije izostala, pa dizajnerske komade odjeće s potpisom Mary Katrantzou ili Petera Pilotta možete kupiti u dućanu Rockshop.

Raj na zemlji zove se – Eden Rock (фото 6)

Raj na zemlji zove se – Eden Rock (фото 7)

Zvuči baš kao da ima sve. Ne možemo sakriti oduševljenje i ne možemo se oduprijeti da na trenutak odlutamo i malo maštamo o boravku na ovom otoku. Entuzijazam Remyja de Haenena i kreativna vizija obitelji Mathews stvorili su legendarni hotel i uvrstili St. Barths visoko na ljestvicu otoka za kojima žudimo. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više