Search

Raj za minimaliste: otvoren prvi Muji Hotel

Raj za minimaliste: otvoren prvi Muji Hotel

Japanski dizajn

Tekst: D.D.

Image: Muji Hotel

Kreativni tim kompanije Muji trudio se osmisliti hotel koji se ne može pronaći nigdje u svijetu, a njihova posvećenost detaljima rezultirala je pravim rajem za ljubitelje minimalizma i japanskog dizajna...

U centru Shenzena, u kineskoj pokrajini Guangdong, niknuo je pravi raj za minimaliste. Japanska kompanija Muji, najpoznatija po jednostavnim i praktičnim proizvodima i detaljima za dom, otvorila je svoj prvi hotel, koji je osmišljen i opremljen od strane dizajnerskog tima brenda, u skladu s njihovom estetikom. No, osim što je udobno i vrhunski uređeno prenoćište, ovaj hotel je puno više od toga. Naime, sobe funkcioniraju kao "laboratoriji" u kojima gosti imaju prilike isprobati posljednje inovacije. "Stvorili smo prostor po prihvatljivim cijenama u kojem ćete se dobro naspavati, odmoriti dušu i tijelo, ali nudimo i popratne sadržaje i usluge povezane s lokacijom u kojoj se nalazite. Za goste hotela kreirali smo svaki detalj, od teksture ručnika do rasporeda utičnica, pa sve do menija restorana, a sve to pomaže u stvaranju temelja uspješnog putovanja." poručili su iz japanskog brenda osnovanog prije 38 godina.

Raj za minimaliste: otvoren prvi Muji Hotel (фото 1)

Zidovi soba djelomično su obloženi drvenim panelima, koji klasičnom hotelskom interijeru daju toplinu, a prostor je opremljen proizvodima koji se mogu kupiti u dućanu brenda poput četkica za zube ili primjerice, električnog kuhala za vodu. U sklopu luksuznog zdanja nalazi se 79 soba, restoran, teretana, dućan sa sitnicama za dom te besplatna knjižnica s preko 650 izdanja koja radi 0-24. Muji Hotel Shenzen otvoren je 18. siječnja te je prvi u nizu. Naime, gosti će moći uživati u pekinškom hotelu od ožujka, dok Tokyo dolazi na red u proljeće 2019.

Raj za minimaliste: otvoren prvi Muji Hotel (фото 2)

Raj za minimaliste: otvoren prvi Muji Hotel (фото 3)

Raj za minimaliste: otvoren prvi Muji Hotel (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više