Search

Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija

Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija

Tekst: BURO.

Po ovako kišnom danu ideja o putovanju u Lisabon zvuči super, a sve se penje na još viši nivo kada pogledate našu današnju preporuku gdje odsjesti. Nažalost, Portugal još uvijek nije na listi zemalja gdje možemo putovati bez dodatnih mjera, ali uporno nižemo mjesta na našu „to go“ listu, jer želimo biti spremni. Zato zapišite i hotel The Ivens koji je smješten u zgradi iz 19. stoljeća s ružičastom fasadom (veoma u Wes Anderson stilu). Nekada je tu bilo sjedište radio stanice, a sada se u novootvorenom hotelu trude da svim gostima ponude dobre vibracije i savršenu polaznu točku za istraživanje grada.

Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 1)
Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 2)
Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 3)

Interijer je inspiriran samom lokacijom hotela, nalazi se između dvije ulice koje nose nazive po velikim portugalskim putnicima i istraživačima, to su Roberto Ivens i Hermenegildo Capelo. I Roberto i Hermenegildo su poznati po svojim ekspedicijama u Africi, pa se kroz hotel provlače skice, dnevnici, zapisi koje su dizajnerice interijera Cristina Matos i Lazaro Rosa-Violan iskoristile kako bi kreirale prostor koji je neobičan, odvažan i elegantan.

Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 4)
Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 5)
Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 6)

Renovirana zgrada sada broji 97 smještajnih jedinica, restoran s barom, teretanu i salu za sastanke. Prostor je uređen u kombinaciji art deco elemenata, utjecaja pedesetih godina i suvremenog dizajna. Kroz čitav hotel provlače se interesantne vintage tapete s motivima životinja, papagaja, buba i tropskog raslinja. Hotelski restoran je prava poslastica, radi se o interijeru koji je glamurozan i zavaban, dio gdje je bar je direktno inspiriran pedesetima što se ogleda u kvadratnim crno-bijelim pločicama na podu, kao i u kružnom šanku u boji bakra.

Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 7)
Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 8)
Raskoš i elegancija: Hotel The Ivens u Lisabonu je naša najnovija opsesija (фото 9)

Kao kontrast, sobe su uređene u mirnim tonovima i zamišljene su kao utočište za goste. Paleta boja se vrti oko bijele u kombinaciji s bojom tamnog drveta. Umjerenost u bojama iskorištena je kao svojevrsno platno za detalje i materijale koji tu vode glavnu riječ, a uz to ogromni prozori dopuštaju da se sve sobe „kupaju“ u prirodnom svjetlu. Hotel The Ivens savršeno kombinira povijest, nostalgiju, ali i suvremeni dizajn, živahnost i zabavu. Vidimo se čim prije!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više