Search

Rezervirajte kartu za Rim, pronašli smo genijalan hotel koji spaja najbolje od francuske i talijanske kulture

Rezervirajte kartu za Rim, pronašli smo genijalan hotel koji spaja najbolje od francuske i talijanske kulture

Spoj francuske i talijanske kulture

Tekst: L.L.


Image: Sofitel Hotels

U srcu Rima smjestila se vila Borghese koja je, nakon nedavne renovacije, poprimila genijalno, u isto vrijeme elegantno i iznimno kreativno, ruho i natjerala nas da istog trena počnemo razmišljati o Italiji kao idućoj destinaciji koju želimo posjetiti. Za dizajn iste zadužen je bio francuski dizajner i arhitekt Jean Philippe Nuel, a kada jednom vidite što sve sama vila skriva, poželjet ćete i vi rezervirati odmor već danas.

Rezervirajte kartu za Rim, pronašli smo genijalan hotel koji spaja najbolje od francuske i talijanske kulture (фото 1)

Vila je danas u funkciji hotela, udaljena je tek nekoliko minuta of glavnih turističkih atrakcija u Rimu, a najzanimljiviji je dio ipak francuski jezik koji ćete čuti na svakom koraku nakon što napokon uđete u samu vilu. Kako je ovo nedavno renovirano mjesto otvoreno u sklopu francuske grupacije Sofitel Hotels, odmah po dolasku dočekat će vas poslastice poput francuskih kolačića macarons, a u kupanicama ćete pak pronaći detalje francuske kuće Hermes.

Zanimljiv detalj je i ritual svijećama. Velike su svijeće, naime, postavljene na ulazu u hotel, pale se s izlaskom sunca i na nevjerojatno elegantan način vode goste do njihovih privatnih soba. A sobe su pak nešto sasvim posebno. Spajaju najbolje od francuske kulture i minimalističkog dizajna, namještaj skriva dozu hrabrosti, a veliki plus, prema recenzijama korisnika, svakako su i ogromni i nezamislivo udobni kreveti. Sobe nisu prenatrpane detaljima, a ipak pružaju osjećaj udobnosti i topline.

Na samom vrhu, na sedmom katu vile s fantastičnim pogledom na grad, nalazi se restoran Settimo u kojem možete isprobati raskošan talijanski doručak te večeru, a na meniju se, između ostalog, nalazi i klasik cacio e pepe te rimske street food poslastice. U sklopu hotela možete posjetiti i bar koji je pak posebno posvećen šampanjcima.

Rezervirajte kartu za Rim, pronašli smo genijalan hotel koji spaja najbolje od francuske i talijanske kulture (фото 2)

 

Rezervirajte kartu za Rim, pronašli smo genijalan hotel koji spaja najbolje od francuske i talijanske kulture (фото 3)

 

Rezervirajte kartu za Rim, pronašli smo genijalan hotel koji spaja najbolje od francuske i talijanske kulture (фото 4)

 

Rezervirajte kartu za Rim, pronašli smo genijalan hotel koji spaja najbolje od francuske i talijanske kulture (фото 5)

 

Rezervirajte kartu za Rim, pronašli smo genijalan hotel koji spaja najbolje od francuske i talijanske kulture (фото 6)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više