Search

Sada imate priliku živjeti kao art kolekcionar u Parizu

Sada imate priliku živjeti kao art kolekcionar u Parizu

Tekst: BURO.


„Uvjerena sam da svi žele živjeti na inspirativnom mjestu, gdje je sve brižljivo uklopljeno i dizajnirano“, kaže galeristkinja Amélie du Chalard koju je upravo to uvjerenje inspiriralo da osnuje novu tvrtku Ambroise Maisons de Collectionneurs koja korisnicima nudi mogućnost odsjedanja u stanovima koji su opremljeni po uzoru na one gdje žive art kolekcionari.

Sada imate priliku živjeti kao art kolekcionar u Parizu (фото 1)

 

Za sada su u ponudi stanovi u centru Pariza, a uskoro će ponuda biti proširena i na Provansu. „Ideja je da gosti iskoriste svoje putovanje i da dodatno razviju svoja čula i iskuse vrhunsku umjetnost iz prve ruke“, dodaje Amélie.

 

Sada imate priliku živjeti kao art kolekcionar u Parizu (фото 2)
Sada imate priliku živjeti kao art kolekcionar u Parizu (фото 3)

 

Stanovi koje nude su kompletno renovirani, a bijeli zidovi su potom ispunjeni umjetninama koje je osigurala njena galerija. Radi se o sjajnoj kolekciji koja uključuje imena kao što su Clément Mancini i Natalia Jaime-Cortez, keramičar Georges Jouve i slikar Pierre Alechinsky čije slike se nalaze na zidovima ureda predsjednika Emmanuela Macrona. Ako neko djelo posebno nadahne goste oni imaju šansu i da ga otkupe, jer su sve umjetnine na prodaju.

 

Sada imate priliku živjeti kao art kolekcionar u Parizu (фото 4)

 

Interijer je ispunjen vintage elementima, kao što su stolice brazilskog arhitekta Sergija Rodriguesa i keramički tanjuri koje je vlasnica kupila tijekom proputovanja Azijom. Pored toga, tu su i monumentalni komadi kao što je stol od drveta oraha koji je dizajnirala umjetnica Yasmin Bawa i zakrivljeno uzglavlje kreveta dizajn studija Batiik.

 

Sada imate priliku živjeti kao art kolekcionar u Parizu (фото 5)
Sada imate priliku živjeti kao art kolekcionar u Parizu (фото 6)

 

Ovog ljeta, pored stanova u Maraisu i Saint Germainu, u planu je gostima od rujna ponuditi i prostor u Montmartru, također već razmišljaju o stanovima i u Italiji. „U svakom stanu bit će ispoštovan koncept koji pruža šansu da svatko živi kao kolekcionar umjetnosti, ali svaki će imati svoj karakter i bit će opremljen u različitom stilu“, poentira Amélie.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više