Search

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi!

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi!

Želimo tamo otići odmah

Tekst: Tina Kovačiček


Image: Cole Hilton,
Cristina Gareau,
Ilanna Barkusky,
Justen Bruns

Skriveno u dubinama planina Chilcotin u Kanadi, odmaralište Whitecap Alpine ovog je srpnja otkrilo svoj ljetni adut - Alpine saunu, jedinstveno iskustvo za sve planinare koji dolaze tijekom toplih mjeseci u planine. Whitecap Alpine je koliba smještena u južnom dijelu planina Chilcotin, u kanadskoj pokrajini Britanska Kolumbija. Omiljeno je mjesto za skijaše zimi te brojne planinare koji se tamo zapute ljeti. Nakon godina i godina zamišljanja i logističkog planiranja, ovog je ljeta konačno svijetu otkrivena ova jedinstvena sauna. Nalazi se na 1.800 m nadmorske visine i smještena je na platformi s divnim pogledom na kristalno čisto jezero, nastalo kao posljedica otapanja ledenjaka. I naravno s te platforme, nakon što se dobro oznojite u sauni, imate priliku direktno skočiti u jezero.

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi! (фото 1)

Kako nam je njezin vlasnik, Lars Andrews, rekao: "Željeli smo putovanjima kroz planine dati ključnu točku i svrhu. Stvorili smo mjesto koje vam daje razlog da stisnete pauzu, da zastanete i doslovno uronite u prekrasno prirodno okruženje."

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi! (фото 2)

Prilikom dizajniranja i izgradnje kolibe surađivali su vlasnik Andrews, majstor stolarije Ryan Standerwick, vodič specijaliziran za planinske ture Hayden Robbins te voditelj kolibe Stefan Shier. Originalna ideja bila je integrirati strukturu u okoliš, pri tome ostati vjeran čistim linijama i jednostavnosti kako se ne bi narušila ljepota i ravnoteža prirodnog okruženja. Inspiracija se prirodno nadovezala na lokaciju s koje se najljepše vide susjedni vrhovi planina i doline.

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi! (фото 3)

Za izradu interijera i eksterijera korištena je cedrovina koja je također najrasprostranjenije drvo obližnjih šuma. Kako su nam objasnili iz organizacije i vodstva Whitecap Alpine: "Cedrovina će s godinama poprimiti sivu patinu pri čemu će se objekt bolje uklopiti u kamen na kojem je postavljen i koji mu služi kao temelj. Također, prilikom izgradnje pazilo se da struktura objekta minimalno utječe na okolinu te da ju ni na koji način ne narušava. Tako je sauna postavljena na četiri mala nosača pri čemu se nije bušilo niti tehnički utjecalo na plohu. Svi naši gosti pozvani su na toplo-hladnu prirodnu terapiju koja ima medinske moći kao niti jedna druga za mišiće i tijelo. Ovo je pravo mjesto za napuniti baterije."

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi! (фото 4)

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi! (фото 5)

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi! (фото 6)

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi! (фото 7)

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi! (фото 8)

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi! (фото 9)

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi! (фото 10)

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi! (фото 11)

Sauna iz koje direktno skačete u jezero? Savršenstvo koje postoji u Kanadi! (фото 12)

Leave a comment

više