Traži

5 čarobnih skijaških destinacija u Aziji

5 čarobnih skijaških destinacija u Aziji

#winterwonderland je zajamčen


Fotografija: buro247.my

Ako su vam dosadila skijališta u Austriji, Italiji, Sloveniji, Švicarskoj, uvijek postoji opcija da proširite svoje vidike. Iako će vas u tom slučaju čekati malo dulji put, vjerujemo kako će se samo iskustvo i doživljaj sigurno isplatiti. Pa, ako ste u procesu planiranja gdje malo drugačije otići, a da nije sve ono na što ste dosad navikli, odlučili smo vam predložiti 5 čarobnih i vrlo popularnih ski resorta u Aziji koja će vas osvojiti svojim krajolikom, ambijentom, ponudom i naravno, prirodnim ljepotama... 

1. Niseko Village, Hokkaido, Japan

Metri i metri svježeg snijega - najbolji je opis japanskog skijališta Niseko, gdje vas čeka na desetke ski liftova i vrlo bogat i ludi noćni život. Skijanje je ovdje moguće od studenog do svibnja. Možete se zabaviti i izgradnjom iglua, vožnjom u balonu ili pak isprobati hodanje po snijegu (snow shoeing) i vožnju motornih sanjki.

2. Club Med Beidahu, Jilin, Kina 

Kažu kako je ovo jedno od najboljih skijaških resorta u Kini. Naime, mjesto je ovo na kojem se oko ničega ne morate brinuti jer je u pitanju all-inclusive resort. Ovdje će vas maziti i paziti 24/7, a veliki naglasak stavljaju i na djecu i mlade s obzirom na to da za njih ovdje ima posebno organiziran sadržaj i zabava, kako bi se oni stariji mogli bezbrižno odmoriti i opusiti. Kada govorimo o skijaškim stazama, za svakoga će se pronaći nešto. 

3. Park Hyatt Changbaishan, Fusong, Kina

Legenda kaže da svi parovi koji dođu na ovo mjesto ostaju zauvijek zajedno. No, ako ipak ne vjerujete u ovakve priče, vjerujemo kako vas odmor u ovom resortu, koji je ovjenčan s pet zvjezdica, sigurno neće razočarati ni u kojem pogledu. Šumski ambijent u koji je sam resort smješten dodatno pojačava dojam zimske ideale. Za one koji pak vrijeme žele isključivo provesti skijajući, izbora je zaista puno kada govorimo o prekrasnim dugim i nepreglednim stazama, a ako ste ipak pasivnije naravi, onda će vam sigurno dobro doći luksuzni spa u sklopu resorta iz kojeg nećete poželjeti nikad izaći. 

4. The Khyber Himalayan Resort & Spa, Himalaja, Indija

Jedno od najljepših skijališta na svijetu nalazi se na famoznim Himalajama. Gulmarg ima najveći ski lift na svijetu i najveći broj dana kada pada snijeg. Skijaši ovdje uživaju u izazovu spuštanja s 4000 metra nadmorske visine, no oni manje iskusni također mogu skijati na manje zahtjevnim stazama. Hotel Khyber nudi pak luksuzni spa za odmor nakon iscrpljujućeg dana.

5. InterContinental Alpensia Pyeongchang Resort, Pyeongchang, Južna Koreja

Tri četvrtine Južne Koreje čine planine, pa ne iznenađuje što u toj zemlji ima puno skijaških lokacija. Jednu zanimljivu pronašli smo u sklopu InterContinental Alpensia Pyeongchang Resorta koji stvarno izgleda čarobno, a mnogi će odmah primijetiti kako je riječ o jednom neodoljivom "europskom konceptu" na azijskom tlu koji nudi baš sve što jedan skijaš može poželjeti od ovakvog aktivnog odmora. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više