Search

Skijanje u susjednim zemljama uopće nije loša ideja!

Skijanje u susjednim zemljama uopće nije loša ideja!

Gdje ćete ove zime na skijanje?


Image: Promo,
jahorina hotel lavina,
grand hotel &spa,
cristallo hotel spa golf,
alpengarten,
limone piemonte,

Jeste li upoznati s odličnom skijaškom ponudom naših susjeda u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Italiji i Austriji? Predlažemo vam nekoliko odličnih destinacija...

Kad zima pokuca na vrata prvo nam na pamet padaju mjesta sa snježnim pokrivačem gdje bismo se rado otisnuli na odmor i uživali u prirodnim blagodatima tih mjesta. Skijanje, boardanje, sanjkanje za najmlađe ili samo šetnja na temperaturama ispod nule aktivnosti su koje nude potpuni zimski užitak. Nema ljepšeg nego dočekati jutro na planinskom snijegu, navući skije i krenuti u cjelodnevnu pustolovinu. Izabrali smo zanimljiva skijališta u susjednim zemljama i istražili njihovu ponudu tjednog smještaja.

Skijanje u susjednim zemljama uopće nije loša ideja! (фото 1)

Kopaonik je skijalište koje u Srbiji već dugo prati glas obavezne destinacije jet seta. U 80-im godinama Kopaonik proživljava značajan urbani razvoj, a 1981. godine proglašen je nacionalnim parkom. Ovdje se nalaze odlične staze za početnike, ali i za one iskusnije skijaše, a popratni sadržaj neće vam nedostajati, počevši od restorana, dućana pa sve do kafića. Ova planina ima povijesno bogatstvo, a cijene smještaja u hotelima kreću se od 3500 kuna po osobi, a najam vila za veće društvo ili obitelji od 2175 do 8925 ovisno o broju osoba i terminima.

Skijanje u susjednim zemljama uopće nije loša ideja! (фото 2)

Ako želite krenuti tragom Olimpijskih igara onda je Jahorina, koja je svake godine sve raskošnija, savršeno mjesto za zimski odmor. Nekad staza na kojoj su se natjecala najpoznatija skijaška imena, danas predstavlja predivno mjesto za skijanje, a ako još dodamo Sarajevo kao najbliži veći grad, sve postaje još privlačnijim. Zimski san na Jahorini danas stoji oko 1425 kuna za dnevni najam vile ili oko 200 kuna noćenje u hotelu. Pristupačno i čarobno.

Skijanje u susjednim zemljama uopće nije loša ideja! (фото 3)

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa i jedno od najboljih skijališta u Sloveniji uopće. Ulaganja u razvoj proteklih nekoliko godina napravila su od ovog skijališta odličan skijaški poligon, ali i centar koji osim staza i žičara nudi i druge zanimljivosti. Svega 25 kilometara treba vam do Ljubljane, koja je i sama posebno zanimljiva u blagdansko vrijeme i također nudi vrlo bogat sadržaj. Hoteli u svojim ponudama nude različite pakete božićnih, obiteljskih i skijaških paketa čije se cijene kreću od 442 kune do 2512, a za kolibu u snijegu za maksimalno šest ljudi trebat ćete izdvojiti između 600 i 1500 kuna po danu.

Skijanje u susjednim zemljama uopće nije loša ideja! (фото 4)

Pod okriljem idilične prirode nacionalnog parka Höhe Tauern smješteno je desetak skijaških središta. Koruško mjesto Mallnitz nalazi se u živopisnoj kotlini okruženoj s tri vrha. Pitomo mjestašce sa susretljivim stanovništvom i jakom inicijativom usmjerenom ka turizmu savršeno je za miran odmor, gdje su pored skijaških staza u ponudi oaze za šetače, bazeni, teniske dvorane i klizališta kao idealna antistres terapija od urbanog života koji nas prati tijekom cijele godine. Hotelski smještaj u ovom slatkom mjestu koštat će vas od 3142 do 6000 kuna, ovisno o datumima, dok su apartmani dostupni već od 2200 kuna za tjedan dana.

Skijanje u susjednim zemljama uopće nije loša ideja! (фото 5)

Cortina d'Ampezzo, poznatija kao kraljica Dolomita, najčešće okuplja svjetsku društvenu elitu jer osim što nudi neke od najizazovnijih staza u Italiji poznata je i po Zimskim Olimpijskim igrama održanim u 50-im godinama. Ljepota okolnih planinskih padina i vrhova svake godine iznova privlače, a zanimljiv je podatak da su upravo tamo snimane scene popularnog nastavka o tajnom agentu Jamesu Bondu – "Samo za tvoje oči". Talijanska romantika u hotelu stoji od 1245 kuna po danu do 6000 kuna za tjedan u zimskoj kolibi. 

Skijanje u susjednim zemljama uopće nije loša ideja! (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više