Search

Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj

Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj

Tekst: BURO.

Image: BURO.


Nakon xy dana provedenih u karanteni odjednom nam se ne putuje u prenaseljene gradove, a ideja o hotelskoj sobi u Parizu ili New Yorku veličine kutije šibica i dalje zvuči šarmantno, ali trenutačno nije visoko na listi prioriteta. Razmišljamo o prirodi, nedostaju nam svjež zrak i osjećaj slobode, želimo otputovati negdje gdje ćemo odmah skinuti cipele i spustiti bosa stopala na mekanu travu. Negdje gdje je highlight dana zuriti u sunce ili netom procvjetalu magnoliju. Nažalost, propustili smo taj magičan moment kada se priroda probudila, ali planiramo ostvariti svoju maštariju pa pronašli smo kuće u Španjolskoj koje se skroz uklapaju u koncept odmora za dušu. A to nam je svima potrebno, zar ne?

Can Pardalet

Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj (фото 1)
Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj (фото 2)
Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj (фото 3)

Kuća na selu dizajnirana od strane vrhunskog arhitektonskog biroa? To je recept za pun pogodak. Dizajn studio Sandra Tarruella Interioristas odgovoran je za uređenje interijera kuće Can Pardalet. Njihova odluka je bila da sve bude izrađeno od prirodnih materijala i u bojama koje neće narušiti spektakularan pogled koji je ovdje ipak glavna zvijezda. Kuća je smještena u Kataloniji, u blizini pokrajine Costa Brava i grada Girona, a iza nje je dvorište s trijemom (također brižljivo dizajnirano), kao i bazen okružen krošnjama maslina. Kapacitet je šest gostiju, kojima su na raspolaganju tri spavaće sobe.

Casa Cueva

Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj (фото 4)
Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj (фото 5)
Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj (фото 6)

Ako je istinski mir ono što želite, ovo je kuća koju biste trebali bookirati. Ako ste se sada naviknuli na tišinu, jer nema automobila baš i nema, javni promet je obustavljen, a nema baš ni puno ljudi pa tako ni buke ni žamora s ulice, tako nekako je i u ovdje - čuje se samo povjetarac koji pomiče grančice drveća masline i egzotične ptice. Sama kuća je potpuno uklopljena u okolinu, djelomice je čak i ukopana u tlo, a vrata i prozori su u obliku lukova. U centru kuće je atrij, u kojem je visina stropova čak četiri metra pa gosti mogu uživati u blistavom prirodnom svjetlu. Kuća se energijom u potpunosti napaja iz solarnih panela i to je razlog zbog kojeg nema tostera ili aparata za kavu. Kompletno vraćanje jednostavnom životu zagarantirano.

Buena Vista

Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj (фото 7)
Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj (фото 8)
Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj (фото 9)

Nakon tjedana i tjedana provedenih na kauču u svoja četiri zida, prostrana kuća sa staklenim zidovima djeluje kao halucinacija. Vila Buena Vista se nalazi na španjolskom otoku Lanzarote i apsolutno je prelijepa! Pogled puca na crne vulkanske stijene i zbog toga će vam se činiti kao da ste sletjeli na Mars. Podijeljena je na tri apartmana, svi su dizajnirani u minimalističkom stilu, a namještaj i dekoracije su lokalne proizvodnje. Vlasnici Mayca i Gonzalo svakog jutra gostima serviraju odličan doručak koji sami pripremaju. Pravi melem za dušu!

Casa Josephine

Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj (фото 10)
Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj (фото 11)
Skriveni biseri: Najljepše kuće okružene prirodom u Španjolskoj (фото 12)

Casa Josephine je fantastična seoska kuća koja se nalazi u mjestu u kojem živi oko 200 stanovnika, u provinciji Rioha. Sama građevina potječe iz 19. stoljeća, ali je prije četiri godine kompletno renovirana i sada se u njoj može smjestiti između 10 i 12 ljudi. Ako se pitate što ovdje uopće možete raditi (osim družiti s najdražim prijateljima koji ste poveli na put, što nam sad zvuči kao utopija) u obližnjem gradiću postoji craft pekarnica, bar, restoran, ljekarna i dućani lokalni proizvođači hrane. Sasvim dovoljno.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više