Search

Spavanje ispod zvijezda i luksuzan odmor itekako idu zajedno, pronašli smo hotele koji to potvrđuju

Spavanje ispod zvijezda i luksuzan odmor itekako idu zajedno, pronašli smo hotele koji to potvrđuju

Portugal, Čile ili Afrika, odabir je samo vaš

Tekst: L.L.


Image: Hotel L’and,
L’alberta,
Eliqui Domos,
Kakslauttanen,
Lion Sands’,
Instagram

Luksuzni hoteli koji, osim svih čuda modernog doba, divnog interijera i nebrojeno mnogo usluga, nude i spavanje pod zvjezdanim nebom pri vrhu su popisa mjesta koja želimo posjetiti. Pronašli smo ih čak pet u cijelom svijetu i zaljubili se već na prvu. Bez obzira zanima li vas luksuzan odmor ili ste raspoloženi za avanturu života, imamo ih sve!

Hotel L’and, Portugal

Jedna od onih zemalja koje svakako vrijedi posjetiti zbog divnih prirodnih prizora, žutog tramvaja i odlične hrane, upravo je dobila još jedan plus. Zove se L’and hotel. U deset od 22 apartmana koliko ih sam hotel broji, gosti mogu uživati u divnom pogledu na noćno nebo zahvaljujući velikim krovnim prozorima koji su zaslužni za promatranje zvijezda iz udobnog kreveta. Hotel je okružen vinogradom, tu je i restoran s Michelinovom zvjezdicom, degustiranja vrhunskih vina i velik broj spa tretmana nakon kojih ćete najbolji odmor pronaći upravo u krevetu, ispod sjajnog zvjezdanog neba.

Spavanje ispod zvijezda i luksuzan odmor itekako idu zajedno, pronašli smo hotele koji to potvrđuju (фото 1)

 

Spavanje ispod zvijezda i luksuzan odmor itekako idu zajedno, pronašli smo hotele koji to potvrđuju (фото 2)

 

L’alberta, Italija

U drugom vinogradu, onom talijanskom, smjestilo se pak imanje L’alberta. Nalazi se u Franciacorti, domu pjenušavog vina istog naziva. Ovo luksuzno odmorište posjetiteljima također nudi apsolutno uživanje u svim čarima odmora poput spa tretmana i ponajboljih zalogaja, a posebna je poslastica njihov Cabriolet apartman s prekrasnim krovom iznad samog kreveta s kojeg se zatim može promatrati nebo tik prije spavanja.

 

Spavanje ispod zvijezda i luksuzan odmor itekako idu zajedno, pronašli smo hotele koji to potvrđuju (фото 3)

 

Spavanje ispod zvijezda i luksuzan odmor itekako idu zajedno, pronašli smo hotele koji to potvrđuju (фото 4)

 

Elqui Domos, Čile

Za obožavatelja nebeskih prostranstava, resort s luksuznim kućicama i kupolama Elqui Domos u Čileu bit će upravo savršen odabir. Osim što nudi sve draži hotelskog života, u sklopu resorta nalazi se i zvjezdarnica s teleskopima kako bi posjetitelji mogli doživjeti čari čileanskog neba na najbolji mogući način.

Spavanje ispod zvijezda i luksuzan odmor itekako idu zajedno, pronašli smo hotele koji to potvrđuju (фото 5)

 

Kakslauttanen resort, Finska

Finska je poprilično hladna zemlja i spavanje na otvorenom tamo gotovo nikada ne dolazi u obzir, no stakleni iglui usred finske zimske idile zvuče itekako primamljivo. Unajmiti se mogu od kolovoza do travnja, prostrani su i dovoljni za dvoje, a promatranje zvijezda nikada neće biti veća pustolovina. Osim uživanja u vlastitom staklenom igluu, u ovom resortu možete uživati i u brojnim drugim zabavnim aktivnostima kao što je, primjerice, pecanje na zaleđenim jezerima.

 

Spavanje ispod zvijezda i luksuzan odmor itekako idu zajedno, pronašli smo hotele koji to potvrđuju (фото 6)

 

Spavanje ispod zvijezda i luksuzan odmor itekako idu zajedno, pronašli smo hotele koji to potvrđuju (фото 7)

 

Lion Sands’ kućica na drvu, Južnoafrička Republika

Za one najhrabrije, tu je nevjerojatna kućica na drvetu u sklopu nacionalnog parka Kruger u Južnoafričkoj Republici. Osim što iskustvo posjeta ovom mjestu već samo po sebi nikada nećete zaboraviti, nudi vam se i mogućnost spavanja u kućici na drvetu koja je 1933. godine izgrađena kao platforma za fotografe. Prije uživanja u staklenoj kućici, goste očekuje večera u restoranu udaljenom dva kilometra. Sve što će vam trebati kada se ipak zaputite do svog prenoćišta jest zaštita od komaraca, baklje i signal kako biste se mogli javiti u slučaju bilo kakve nezgode. Važno je spomenuti kako osim zvjezdanog neba, poseban doživljaj stvara i noćna rika lavova.

Spavanje ispod zvijezda i luksuzan odmor itekako idu zajedno, pronašli smo hotele koji to potvrđuju (фото 8)

 

Spavanje ispod zvijezda i luksuzan odmor itekako idu zajedno, pronašli smo hotele koji to potvrđuju (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više