Search

Svi pričaju o filmu \"Rebecca\", a mi vam donosimo sve predivne lokacije na kojima je sniman

Svi pričaju o filmu "Rebecca", a mi vam donosimo sve predivne lokacije na kojima je sniman

Tekst: BURO.


Otkad je Netflixova adaptacija filma „Rebecca“ ugledala svjetlost dana postala je veliki hit i jedan od najgledanijih naslova na ovoj platformi. Mi smo od prvog trenutka uzdisali za svim predivnim lokacijama na kojima je film sniman, od Monte Carla do raskošnih vila britanskog predgrađa. Sumorno vrijeme vani dodatno nas je natjeralo na maštanje o posjetu ovim lokacijama jednom kada ova pandemija bude iza nas. Danas ćemo maštati zajedno jer vas vodimo na sve atraktivne lokacije iz filma koje možete posjetiti u budućnosti. Zapišite što vam se sviđa pa se u budućnosti „ulovimo“ u nekom salonu britanskog dvorca.

OSTERLEY vila, london (haunslou)

Svi pričaju o filmu "Rebecca", a mi vam donosimo sve predivne lokacije na kojima je sniman (фото 1)

Svi koji su gledali film prepoznat će da se u ovoj kući događa jedna od scena zabave. Predivna vila datira iz 16.stoljeća nalazi se nedaleko od centra Londona i dostupna je za posjet. Izgrađena je 1570. godine, a kasnije u 18. stoljeću je obnovljena. Osterley ima predivan park idealan za duge šetnje i odličnu kolekciju umjetničkih radova. Ovaj dio Londona nije samo zanimljiv zbog ove vile već i zbog mnogih drugih koje se nalaze u zoni za pješake.

billionaires Bay

Svi pričaju o filmu "Rebecca", a mi vam donosimo sve predivne lokacije na kojima je sniman (фото 2)

Samo ime ovog zaljeva i kristalno čisto more, tjeraju nas da pustimo koju suzu i uzdahnemo. Zaljev milijardera, kao što mu samo ime i lokacija nagovještavaju, jedna je od luksuznijih lokacija na francuskoj obali. Male stjenovite plaže, uvale, pećine, skrivena mjesta i obilje zelenila, čine ovo mjesto rajem na zemlji. Ovaj zaljev nosi svoje ime zbog tradicije koja nalaže da bogataši tu grade svoje vile još od 19. stoljeća. Ako se ikada nađete na ovom mjestu, obavezno prošećite i pogledajte sve spektakularne kuće koje se ovdje nalaze. Prva na listi je vila Eilenroc koju je projektirao Charles Garnier, arhitekt koji potpisuje čuvenu parišku Operu.

MAPPERTON vila, (dorset)

Svi pričaju o filmu "Rebecca", a mi vam donosimo sve predivne lokacije na kojima je sniman (фото 3)

Prije nego što je gospođa de Winter ovdje porazbijala sve porculanske figure, ova vila je korištena za snimanje još nekih filmova. Možda je nećete prepoznati odmah, ali pojavljuje se u filmovima „Emma“ i „Far From The Madding Crowd“. Danas u Mappertonu žive grof i grofica Sandwich, ali je veliki dio vile dostupan za razgledavanje kao i za organizaciju različitih vrsta događaja od vjenčanja do drugih evenata. Talijanski vrt je također „must see“ kao i vrt s narančama.

HARTLAND, devon

Svi pričaju o filmu "Rebecca", a mi vam donosimo sve predivne lokacije na kojima je sniman (фото 4)

Mjesto na koje bismo se teleportirali za pola sata mira u mislima i slušanja valova koji se razbijaju o stijene. Ovaj spoj oceana i stjenovite obale podsjeća da je ovo mjesto stoljećima bilo poprište mnogih brodoloma, a još je uvijek geološka atrakcija zbog čudnih formacija stijena. Idealno za polu-aktivnu meditativnu šetnju i cijeli dan u prirodi.

PETWORTH vila, west sussex

Svi pričaju o filmu "Rebecca", a mi vam donosimo sve predivne lokacije na kojima je sniman (фото 5)

Ova kuća je sagrađena po uzoru na europske barokne palače i imaju posebno sagrađenu galeriju za umjetničku kolekciju, kao i ogromnu biblioteku. Sve potpisuje Capability Brown, koji je dizajnirao preko 170 parkova diljem Engleske. U danima kada o putovanjima i luksuzima možemo samo maštati, dobro je znati da imaju virtualnu turu koju je moguće downloadirati i uživati u svemu ovome iako iz fotelje.

WADDESDON palace, buckinghamshire

Svi pričaju o filmu "Rebecca", a mi vam donosimo sve predivne lokacije na kojima je sniman (фото 6)

Predivan apartman u kojem odsjedaju na početku filma zapravo je ova vila u Buckinghamshireu , a ne u Monte Carlu. Ovaj britanski dvorac je u potpunosti nalik na one francuske, a izgradio ga je Baron Ferdinand de Rothschild davne 1877. i to kao ljetnikovac za prijatelje i obitelj. Da, ovako izgleda povijesna verzija Kim Kardashian i privatnog otoka. Do prve prilike za posjet uživo, bacite pogled na njihovu web stranicu i virtualnu turu.

Jardin Exotique, monte carlo

Svi pričaju o filmu "Rebecca", a mi vam donosimo sve predivne lokacije na kojima je sniman (фото 7)

Točno na rubu grada u Monte Carlu smješten je egzotični botanički vrt koji je ispunjen sukulentima donesenim iz Meksika 1860-ih godina. Ovo je bilo jedno od prvih mjesta u Europi na koje su donesene i zasađene egzotične biljke. Otvorio ga je Princ Albert 1902. godine, a tijekom izgradnje je pronađena i pećina koja je danas atrakcija i kroz koju možete šetati. Dobra opcija je i zastati na tihom balkonu i uživati u pogledu preko kaktusa kao što su učinili budući gospodin i gospođa de Winter na početku svoje ljubavne priče.

kuća HATFIELD, hertfordshire

Svi pričaju o filmu "Rebecca", a mi vam donosimo sve predivne lokacije na kojima je sniman (фото 8)

Kada bi vam netko kazao da zamislite dvorac, vjerojatno biste prvo zamislili onaj kuće Disney, a onda nešto nalik na Hatfield. Ogroman raskošan prostor, savršeno uređen vrt, drveni zidni paneli, biblioteke od poda do stropa, crno bijeli pod. Nije ni čudo da je ovo mjesto prvi izbor brojnih režisera te je pored Rebbece ovdje snimana serija „The Crown“, ali i film „Charlie and The Chocolate Factory“. Kuća i vrt su trenutno zatvoreni i otvorit će se tek 2021. godine, ali svoj posjet možete rezervirati unaprijed.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više