Search

Svjetske tržnice koje bismo rado posjetili!

Svjetske tržnice koje bismo rado posjetili!

Pružaju jedinstveno iskustvo, a i izgledaju prekrasno


Image: buro247.az,
Unsplash

Mjesta koja su postala nezaobilazna turistička destinacija na svim putovanjima

Tržnice su oduvijek brojnim turistima bile omiljene lokacije na kojima mogu doživjeti pravi "duh" grada ili mjesta koje posjećuju. Ne radi se o tome da ih obilaze samo kulinarski entuzijasti, nego su one zbilja omiljeno mjesto različitim tipovima putnika. Na njima se može osjetiti ona prava energija nekoga grada ili mjesta, najlakše se može doći u doticaj s lokalnim stanovništvom i uz sve to, turisti mogu probati lokalne specijalitete i svježe, domaće namirnice. Osim što nude sve navedeno, neke od njih svojom ljepotom, raznovrsnošću i bojama jednostavno oduzimaju dah. Donosimo vam neke od najljepših tržnica svijeta.

1. Shilin tržnica - Taipei, Tajvan

Svjetske tržnice koje bismo rado posjetili! (фото 1)

Turisti koji vole buku, koja se uvijek stvara na azijskim tržnicama, ne smiju propustiti posjetiti Shilin tržnicu u tajvanskom Taipeiju. Veliki šatori kriju najraznovrsnije atrakcije, nude nevjerojatnu priliku da probate nova i zanimljiva jela, pa čak i zaigrate neku od kulinarskih igara koje su tamo u ponudi. Ono što ovu tržnicu izdvaja od drugih jest to da se njezina "magija" odvija noću. Sve igre i ponude, turistima i lokalnom stanovništvu, nude se pod okriljem mraka, dok preko dana "magija" jednostavno nestane. Umjesto u noćni klub - na Tajvanu posjetite tržnicu.

2. Bokeria - Barcelona, Španjolska

Svjetske tržnice koje bismo rado posjetili! (фото 2)

Tko god je bio u Barceloni, novim posjetiteljima ovoga grada obavezno kažu - "Morate posjetiti tržnicu Bokeria!". Svakako poslušajte njihov savjet jer se posjet ovoj tržnici zbilja isplati. Bokeria postoji još od 1217.godine i zapravo je jedan od povijesnih dijelova grada. Od šarenog voća i povrća preko raznobojnih piramida i različitih pekarskih proizvoda, ona privlači pozornost i daje ponudu koja vam upotpuni  razgledavanje samoga grada.

3. Damnoen Saduak - Tajland

Svjetske tržnice koje bismo rado posjetili! (фото 3)

Ova "plutajuća" tržnica svima nam je već jako poznata s brojnih Instagram fotografija. Kako je Tajland postao nezaobilazna destinacija u putovanjima po svijetu, čini se kako nema osobe koja ga posjeti i ne ode na Damnoen Saduak. 50 brodova koji su prepuni svih vrsta potrepština, međusobno se natječu da što prije dođu do svojih kupaca. Hrana se priprema na brodovima i dok sami plovite tržnicom s tih brodova možete naručiti neko jelo ili kupiti namirnice koje su vam potrebne. Osim hrane, možete kupiti i suvenire, posuđe, tkanine, tradicionalnu odjeću ili pak maziti neku egzotičnu životinjicu kao što je lemur. Svakako je iskustvo koje na Tajlandu treba iskoristiti.

4. Portobello - London, Velika Britanija

Svjetske tržnice koje bismo rado posjetili! (фото 4)

Portobello je najveća tržnica ili trgovački prostor u cijeloj Europi. Ovo je pravi mali raj za sve ljubitelje antikviteta, suvenira i predmeta koji u vama jednostavno bude nostalgiju. Ovdje možete pronaći sve što vam je potrebno. Prodavači će vam pokušati prodati svoju robu pod svaku cijenu, a vi ukoliko niste raspoloženi za cjenkanje, možete utočište pronaći u brojnim restoranima i kafićima koji se tamo nalaze.

5. Pike Place Market - Seattle, SAD

Svjetske tržnice koje bismo rado posjetili! (фото 5)

Ova tržnica se od ostalih razlikuje po tome što na njoj možete naći puno umjetnika, glazbenika, pa čak i klaunove (dobro, to bi one koji su pogledali "It" moglo prestrašiti). Jedna je od autentičnih farmerskih tržnica u Americi, koja svojom ponudom godišnje privuče čak 9 milijuna posjetitelja.

6. Grand Bazaar - Istanbul, Turska

Svjetske tržnice koje bismo rado posjetili! (фото 6)

Nama najpoznatija i od strane Hrvata vjerojatno najposjećenija tržnica. Riječ je o dobro poznatoj indoor, odnosno zatvorenoj tržnici na kojoj se cjenkanje jednostavno ne može izbjeći. Na njoj se mogu pronaći predmeti od zlata, srebra, bisera, svilenih šalova, vunenih tapeta, najraznovrsnijih začina i hrane... Jedno je od najnapučenijih mjesta na svijetu te je 2013. godine zabilježeno čak 91 milijun posjetitelja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više