Search

Time odabrao najbolja mjesta za putovanja u 2019. godini, popis bi vas mogao iznenaditi

Time odabrao najbolja mjesta za putovanja u 2019. godini, popis bi vas mogao iznenaditi

Najuzbudljivije destinacije, hoteli i restorani

Tekst: L.L.

Image: GeoSea,
Instagram,
teamLab,
Sfer Ik,
Six Senses,
Under

Magazin Time sastavio je listu 100 najboljih destinacija na svijetu, onih za najbolji i nauzbudljiviji godišnji odmor, najbolji smještaj i najbolja mjesta na kojima možete pojesti, popiti i upustiti se u apsolutni gastronomski hedonizam. Popis su sastavili Timeovi novinari na temelju vlastitih iskustva, a u provedenom istraživanju navodili su omiljene muzeje, parkove, restorane, hotele i ostatak aktivnosti koja uključuju putovanja. Najviše pažnje obratili su na kvalitetu i originalnost, ali i ekološku osviještenost.

Na veliko iznenađenje, prvo mjesto na popisu najboljih lokacija nije pripalo nekom od grčkih otoka niti kakvoj tropskoj lokaciji, već spektakularnom Islandu. Točnije, riječ je o svojevrsnom spa centru "Geosea" u Husaviku koji se zaista čini idealnim mjestom za odmor. Posjetiteljima nudi opuštanje u divnim infinity bazenima s ugrađenim vodopadima i fantastičan bar na vodi, niz aktivnosti na otvorenom, a centar je otvoren čitave godine te u određenim mjesecima iz bazena možete uživati i u veličanstvenoj aurori borealis.

Geosea, Island

Na drugom se mjestu našao "Camp Adventure" u Danskoj u kojem glavnu ulogu igra toranj visok 45 metara na koji se posjetitelji zatim mogu popeti kako bi uživali u spektakularnom pogledu, a na izbor se nude i aktivnosti poput zip linea, penjanja po drveću i zabavni park. Zanimljivo je spomenuti i kako će "Camp Adventure", samo sat vremena udaljen od Kopenhagena, uskoro biti domaćin dobrotvornog događaja kojem je cilj prikupiti sredstva za sadnju milijun drva.

Na trećem mjestu nalazi se digitalni muzej u Tokiju. Riječ je o genijalnom interaktivnom muzeju o kojem smo već pisali i pitate li nas, mjesto na ovoj listi muzej teamLab u potpunosti je zaslužio. Četvrto mjesto pripalo je još jednom i više nego zabavnom mjestu koje bi u potpunosti moglo raspametiti fanove Star Warsa. Naime, u pitanju je kalifornijski tematski park "Star Wars: Galaxy’s Edge" u kojem se posjetitelji mogu družiti sa svojim najdražim likovima, isprobati tematsku hranu i napitke te doživjeti sve ono o čemu su maštali gledajući omiljenu filmsku franšizu.

Camp Adventure, Danska

 

teamLab, Tokio

Na listi su se našli još i "Sfer Ik", izložba smještena u neobičnom prostoru u meksičkom Tulumu koja je pak za posjetitelje u potpunosti besplatna sve dok oni pristaju na razgledavanje – bosi. Tu je i "Zakouma" Nacionalni Park u Africi u kojem možete sresti najveći broj slonova na jednom mjestu, knjižnica budućnosti u Helsinkiju te Hearst dvorac s čak 165 soba koji je prije bio u vlasništvu medijskog mogula Williama Randolpha Hearsta.

Sfer Ik, Meksiko

Kada je u pitanju smještaj, na prvom mjestu našao se hotel "Six Senses" u azijskoj Kraljevini Butan, drugo mjesta zauzeo je "SALT of Palmar Hotel" na Mauricijusu, a na trećem mjestu našao se moderan "TWA Hotel" u Queensu, u New Yorku. Za najbolja gastronomska iskustva Time pak preporučuje neobičan restoran "Under" u Norveškoj, "All Square" u Minneapolisu, škotsku "Macallan" destileriju, restoran "Masala y Maiz" u Meksiku te "Long Bar" u Raffles Hotelu u Singapuru. Osim sjajnih zalogaja, ova mjesta iznenadit će vas genijalnim interijerom i konceptom uživanja u hrani koji sa sobom donosi iskustva koja se zatim pamte cijeli život. Više informacija potražite na službenom popisu.

Six Senses, Butan

 

Under, Norveška

Related articles

Buro 24/7 Selection

više