Search

Tko se krije iza fenomenalnog projekta \"Outdoors Croatia\"?

Tko se krije iza fenomenalnog projekta "Outdoors Croatia"?

Uspješna priča iz Hrvatske

Tekst: E.G.


Image: Facebook

Upoznajte Antu Tončija Fabrisa, sportskog entuzijasta čiji su video uradci osvojili milijune korisnika na društvenim mrežama

Ako ste redovito na društvenim mrežama, velike su šanse da ste naišli na očaravajuće snimke prirodnih ljepota Hrvatske, i to pod okriljem sjajnog projekta nazvanog Outdoors Croatia. Naravno, svi vrlo dobro znamo kako se u Hrvatskoj vrlo lijepi kadrovi mogu snimiti i bez prevelikog truda, pogotovo ako govorimo o obali i planinskim predjelima, i velik broj korisnika društvenih mreža upravo na to i računa. Ipak, stranica Outdoors Croatia to cijelo iskustvo podiže na neku novu razinu, iznova oduševljavajućim kadrovima, atmosferom i opuštajućom glazbom na koje nitko ne ostaje imun. Jesmo li spomenuli i neodoljivu pratnju u vidu haskija Mishke? Svi ovi faktori, ali i mnoge druge prepoznatljive osobine, Anti Tončiju Fabrisu su osigurale objave na popularnim stranicama kao što je LADbible, gdje je njegov video pogledalo gotovo 5 milijuna ljudi. Njegov prošlogodišnji video s Plitvica je, pak, pogledalo preko 20 milijuna ljudi, a mi smo odlučili doznati više o autoru projekta.

Ante Tonči Fabris je 35-godišnji inženjer geodezije iz Zagreba, porijeklom Korčulanin, koji svoje slobodno vrijeme provodi u prirodi. Projekt Outdoors Croatia pokrenuo je u namjeri da, kako domaćoj, tako i stranoj publici približi prirodne ljepote Hrvatske. Iako sve izgleda potpuno profesionalno, Fabris se ovime bavi iz hobija, pritom sve financirajući sam. A kako je cijela priča počela, doznali smo iz prve ruke: "Dugo se bavim aktivnostima vezanim za sport i prirodu, mogu reći da su mi avanturistički odlasci u prirodu strast i preokupacija zadnjih desetak godina. Kroz brdski biciklizam, trail trčanje, kayak, kanu, slobodno penjanje, alpinizam, visokogorstvo i ostale slične aktivnosti sam prošao Hrvatsku uzduž i poprijeko. "

Zanimao nas je i komentar njegovog prepoznatljivog vizualnog identiteta: "Nametnuo sam si stroge estetske kriterije pa zadnjih par godina pokušavam uhvatiti trenutke koji ostavljaju bez daha, pogodne vremenske uvjete u ranim jutarnjim satima ili čak prije izlaska sunca, visoko u planinama ili na drugim zanimljivim lokacijama. Usavršio sam snimanje u pokretu da gledateljima na dinamičan način pokažem koliko je hrvatska priroda lijepa i atraktivna. U prvi plan sam gurnuo svoju predivnu Mishku, ženku sibirskog huskyja koja, usudim se reći već ima velik broj obožavatelja!" (smijeh)

Tako je i nastao njegov već spomenuti najgledaniji video, onaj s Plitvica. Nakon toga, snimio je i  zimska trčanja po najistaknutijim hrvatskim planinama: Velebitu, Biokovu, Učki i Dinari, vožnju biciklom srednjim Velebitom, Pagom i Medvednicom, zatim Mrežnicu, Muru, Dravu te otoke oko Korčule kajakom, Gacku i Koranu kanuom, kanjone rijeke Krupe i Une, Malu Paklenicu, Poštak, sjeverni Velebit, Majstorsku cestu, Tulove grede i Dinaru. Potaknut sjajnim povratnim informacijama, Fabris je pokrenuo Outdoors Croatia.

"Glavni cilj je inspirirati ljude i potaknuti ih na kretanje prirodom. Hrvatska za to ima nevjerojatan potencijal, uz neopisivu prirodu, o kojoj ne treba posebno govoriti, tu je i odlična cestovna povezanost. Sve ove filmove, izuzev par scena s Korčule, snimio sam u okviru jednodnevnih izleta s polazištem u Zagrebu. Dakle, rekao bih da imamo istinsku divljinu na dohvat ruke." Ako vam riječi nisu dovoljna motivacija, samo pogledajte videe i sigurni smo da ćete neke od sljedećih vikenda provesti u prirodi!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više