Search

Top 10 svjetskih skijališta

Top 10 svjetskih skijališta

Od Francuske do Kanade


Image: Buro.com/me

S božićnim praznicima koji se bliže otvara se i ovogodišnja skijaška sezona za brojne ljubitelje ovog sporta

Odabrali smo 10 skijališta diljem svijeta koja se ističu svojom kvalitetom i drugim sadržajima. Možda među njima nađete inspiraciju i za svoju destinaciju.

Meribel - Francuska

U centru skijaškog kompleksa Tri doline u Francuskim Alpama ističe se skijalište Meribel. Tradicionalno svo u drvetu ovo seoce nudi i odlične skijaške uvjete, kao i mnoštvo popratnih sadržaja. Osim odličnih restorana u Meribelu možete isprobati i druge vidove sporta, kao i opustiti se u bazenima.

Top 10 svjetskih skijališta (фото 1)Top 10 svjetskih skijališta (фото 2)

Zermatt - Švicarska

Smješten u Alpama Zermatt je jedno od najljepših svjetskih skijališta. Smješten u podnožju vrha Matterhorn ima najviša skijališta u Europi, a restoranima u planini te panoramama koje se s njihovih terasa otvaraju uistinu je mjesto za luksuznu avanturu. Resort se spaja s još dva skijališta Sunnegga-Rothorn idealnim za početnike te Riffel-Gornergrat-Hohtalli za iskusnije skijaše. Zermatt također okružuje više od 100 apres-ski barova za odličnu zabavu.

Top 10 svjetskih skijališta (фото 3)

St. Anton - Austrija

Ovaj je resort poznat po svojoj odličnoj apres-ski sceni, ali i odličnim stazama za one koji nisu došli zbog zabave. Poznat je kao jedno od najstarijih svjetskih skijališta, a jedna od prvih žičara u Alpama krenula je upravo ovdje. Mjesto je zapravo spoj nekoliko manjih sela od kojih svako nudi svoje sadržaje tako da ovdje nikad ne može biti dosadno.

Top 10 svjetskih skijališta (фото 4)Top 10 svjetskih skijališta (фото 5)

Revelstoke - Kanada

Revelstoke je jedno od najnovijih zimskih destinacija u Kanadi s najvišim vrhom Sjeverne Amerike, 9-14 metara snijega godišnje i 65 staza za sve razine skijaških umijeća. U gradiću Revelstoke nudi se i zabava te mnoštvo restorana.

Top 10 svjetskih skijališta (фото 6)

Top 10 svjetskih skijališta (фото 7)

Whistler - Kanada

Za sve skijaše izvan granica Europe, Whistler je idealna destinacija. Dobra je za početnike, obitelji i sve koji ovaj sport tek žele savladati. Sastoji se od dvije skijaške zone tako da svi skijaši mogu mijenjati staze između planine Whistler i Blackcomb. Rangiran je kao najbolje skijalište u Sjevernoj Americi, a okruženo je i odličnim buticima, kafićima i restoranima s 5 zvjezdica.

Top 10 svjetskih skijališta (фото 8)Top 10 svjetskih skijališta (фото 9)

Mürren - Švicarska

Murren ima najvišu lokaciju u švicarskim Alpama što nudi impresivno iskustvo skijanja. Skijaši će uživati u spustu s planine Schilthorn ravno u mjestašce Mürren, a svi oni koji ne skijaju zabavit će se drugim sadržajima te posebno uživati u restoranu Piz Gloria na samom vrhu planine gdje je pogled fascinantan.

Top 10 svjetskih skijališta (фото 10)Top 10 svjetskih skijališta (фото 11)

Alyeska - Aljaska

Alyeska se nalazi samo 60-tak kilometara od Anchoragea, a iako maleno uistinu nudi vrhunski luksuz. Na skijalištu se nalazi najduža osvijetljena staza za noćno skijanje u svijetu te restoran na samom vrhu planine.

Top 10 svjetskih skijališta (фото 12)

Riksgransen - Švedska

Riksgransen se otvara tek krajem veljače i već je godinama pozicionirano kao top skijalište u Europi. U resortu se nudi izbor luksuznih hotela na samim stazama, a oni koji ne znaju skijati mogu naučiti u jednoj od najhvaljenijih skijaških škola u svijetu.

Top 10 svjetskih skijališta (фото 13)

Top 10 svjetskih skijališta (фото 14)

Telluride - Colorado, SAD

Telluride je jedno od najpoznatijih američkih skijališta koje je otvoreno još 70-ih godina prošlog stoljeća. Pogodno je i za početnike i za napredne skijaše, a nudi i izbor penjačkih sportova za sve zainteresirane.

Top 10 svjetskih skijališta (фото 15)

Top 10 svjetskih skijališta (фото 16)

Cortina d'Ampezzo - Italija

Jedno od najpoznatijih talijanskih skijališta je zasigurno Cortina. Popularna i među Hrvatima, smjestila se na lokaciji zaštićenoj UNESCO-m, a osim  vrhunskog skijanja, ovdje se nudi i vrhunska hrana u nekim od najboljih talijanskih restorana u regiji.

Top 10 svjetskih skijališta (фото 17)Top 10 svjetskih skijališta (фото 18)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više