Search

Top 5 neobičnih destinacija koje biste mogli posjetiti ove zime

Top 5 neobičnih destinacija koje biste mogli posjetiti ove zime

Kamo otputovati ove veljače?


Image: buro247.kz

Zanima li vas obiteljski odmor, sportski turizam, ili pak nezaboravna avantura u najudaljenijim dijelovima svijeta, evo nekoliko zanimljivih prijedloga kamo otputovati ove veljače

RIO DE JANEIRO

Top 5 neobičnih destinacija koje biste mogli posjetiti ove zime (фото 1)

Budući da je veljača mjesec karnevala, ima li boljeg turističkog odredišta od "grada sreće i karnevala" koji biste mogli posjetiti ove veljače? Zavodljivi ritam sambe i zlatne pješčane plaže na kojima ispijate poznati brazilski koktel caipirinhu pravi su izbor za vas ako ste ljubitelj toplih mjeseci. Osim obaveznog posjeta boemskoj Lapi, preporučujemo vam let zmajem u tandemu.


KNEŽEVINA ANDORA

Top 5 neobičnih destinacija koje biste mogli posjetiti ove zime (фото 2)

Andora je jedna od najsigurnijih zemalja Europe, koja nema čak ni vlastiti zatvor. Malena šarmantna kneževina u Pirenejima, koja se nalazi između Španjolske i Francuske, poznata je po mnogobrojnim skijaškim stazama. Najljepše mjesto Andore zasigurno je njegova prijestolnica, Andorra la vella, ali i ostatak župe Escaldes-Engordany. Važno je imati na umu da Andora ne nudi samo odlična skijališta već je poznata i kao bescarinska zona. Jedini nedostatak ove zemlje jest činjenica da nema svoju zračnu luku pa ako želite otputovati u Andoru, morate ćete najprije svratiti u Barcelonu, što možda ni nije toliko loše.


PATAGONIJA, JUŽNA AMERIKA

Top 5 neobičnih destinacija koje biste mogli posjetiti ove zime (фото 3)

Tajanstvena Patagonija o kojoj je pisao i znameniti Jules Verne, oduševit će apsolutno svakog ljubitelja putovanja. Europljani su stoljećima ovaj kraj smatrali nenaseljenim područjem, izvorom mitova i utočištem nazivajući ga još i "krajem svijeta", no i danas Patagonija privlači turiste svojom netaknutom prirodom, prekrasnim stijenama, zaljevima i vulkanima. Nađete li se u ovoj prekrasnoj južnoameričkoj regiji, nipošto nemojte propustiti priliku posjetiti čudesni bijeli ledenjak Grey, treći po veličini na svijetu ispred kojeg su samo ledenjaci Antarktike i Grenlanda. Patagonija je jedno od najvjetrovitijih područja na svijetu pa ne zaboravite sa sobom ponijeti toplu odjeću.

 

MUSKAT, OMAN

Top 5 neobičnih destinacija koje biste mogli posjetiti ove zime (фото 4)

Zapanjujuća priroda koju krase planine, vodopadi, pustinjska područja i toplo vrijeme, osebujan arapski karakter i bogata prošlost čine Oman jednom od najposjećenijih zemalja Perzijskog zaljeva. Svojim jedinstvenim pejzažem razlikuje se od susjednih Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i od svih ostalih zemalja svijeta. Jednim od najpopularnijih oblika rekreacije u Omanu ističe se ronjenje (samo su u Egiptu sportski ribolov i ronjenje popularniji). Odlučite li se posjetiti Oman, preporučujemo vam da smještaj potražite nedaleko od glavnog grada Muskata, gdje zajedno sa svojom obitelji možete uživati u spokoju prekrasnih oaza.

 

VULKANSKI OTOK JEJU, JUŽNA KOREJA

Top 5 neobičnih destinacija koje biste mogli posjetiti ove zime (фото 5)

Pokrajina Jeju u južnoj Koreji oduševit će vas svojim neobičnim krajolikom, drevnim mitovima i legendama. Taj jedinstveni prirodni fenomen, vulkanski otok Jeju po kojem je pokrajina dobila ime, uvršten je na popis UNESCO-ve Svjetske prirodne baštine 2007. godine. Žitelji otoka kažu da Jeju obiluje trima "pojavama": kamenjem, vjetrom i ženama. Naime, glavna turistička atrakcija otoka su žene-ronioci koje svakodnevno plivaju i rone na dah na dubinu od 20 metara u hladnome moru kako bi uhvatile razne morske plodove poput školjki, algi, hobotnica i kamenica. Ovo je neobično tradicionalno zanimanje prisutno i u kulturi Japana pa ako odlučite posjetiti Daleki istok, svakako ne propustite priliku istražiti zadivljujuću i bogatu kulturu pokrajine Jeju.   

Related articles

Buro 24/7 Selection

više