Search

Travel report: Jelena Veljača

Travel report: Jelena Veljača

Doznali smo sve o njenim omiljenim destinacijama i planovima za odmor

Tekst: E.G.


Image: PR,
Instagram

Ljeto tradicionalno obilježava godišnje doba za koje planiramo najambicioznije odmore i konkretna putovanja koja si rjeđe možemo priuštiti kroz godinu. Bilo da se radi o klasičnom odlasku na Jadran, nekom city breaku ili putovanju u drugu vremensku zonu, činjenica je da nam je promjena okoline u ljetnim mjesecima i više nego dobrodošla. Za slučaj da još uvijek niste sigurni na koju biste se destinaciju uputili, danas vam donosimo savjete scenaristice, producentice i glumice Jelene Veljače. Jelena je, što poslovno, što privatno, proputovala gotovo cijeli svijet te se nametnula kao savršeno kompetentna sugovornica za temu putovanja- od toga koje se stvari uvijek nužno pakiraju, preko preporuka za neke sjajne zemlje i gradove, pa sve do izazova putovanja s malim djetetom. O čemu smo sve pričali možete pročitati u nastavku!

Poznato je da voliš putovati i otkrivati nove destinacije. Kako ih biraš? Jesu li se kriteriji promijenili otkad si postala majka?

Zapravo je sve isto. Jednaki su mi interesi, jer nikad nisam putovala na party destinacije, sad samo pokušavam da su letovi što kraći zbog Lene (iako je hrabro izdržala 24 sata putovanja iz Beograda u Indoneziju), i, naravno, da su mjesta ipak i njoj interesantna. No, srećom, Lena voli putovati, a ako hotel ima bazen ili stan ima park u blizini- sve je riješeno. Lena je tip djeteta koje voli novo i avanture. Kad sam tek rodila, plašili su me riječima: vidjet ćeš, morat ćeš promijeniti životni stil, djeca ne vole promjene, ali doista sam dobila dijete koje je posve drugačije od tog opisa: nije vezana uz prostor, vezana je uz svoje roditelje i ljude koje voli.

Travel report: Jelena Veljača (фото 1)

Evo, baš se spremamo u Istru, pa na jedan hrvatski otok u srpnju, a u kolovozu i u Grčku. Obećala sam joj uskoro i Pariz, opsjednuta je crkvom Notre Dame. A ni ja dugo nisam bila u Parizu. Mislim da ćemo nas dvije još dugo putovati zajedno. Prvo putovanje jedan na jedan koje smo "obavile" bilo je kad je imala dvije godine u Dubai. Stajale smo 45 minuta na pješčanoj oluji zarobljene u autu, a uspjela se i razboljeti- unatoč tome, ništa nam nije pokvarilo putovanje. Nakon toga sam zaključila da sve možemo.

Preferiraš li na putovanjima spontanost ili spadaš u one koji u detalj imaju isplaniranu svaku minutu?

Spontanost, apsolutno. Ne volim grupe, ne volim nametanje svog tempa drugima, ni tuđeg tempa i interesa meni. Grad i ja se nekako upoznamo organski, a ako želim znati gdje lokalci fino jedu, pitam aplikacije, sad ih hvala Bogu ima. Nekad davno sam to tražila po stranici Condé Nast ... Danas je dovoljno ukucati "where to eat in..." i znaš gdje ići. Spominjem hranu jer mi je to jedna od ključnih stavki na svakom putovanju, čak i prije klubova ili izlazaka. London je uvijek vezan uz kazalište, Pariz uz Costes, a tropske destinacije uz plaže.

Travel report: Jelena Veljača (фото 2)

Imaš li već konkretne planove za ovo ljeto? Postoji li neko putovanje kojem se posebno veseliš?

Jako se veselim otoku jer idu i dvije Lenine prijateljice s nama, a i Grčkoj jer dugo nisam bila. Grčka mi je inače jedna od najdražih destinacija na svijetu i zemlja u kojoj bih mogla živjeti.

Koliko ti dugo treba da se spakiraš za put? Jesi li među onima koji pakiraju baš sve "za svaki slučaj" ili u one koji se mogu snaći i s nekoliko osnovnih stvari?

Prilično puno stvari nosim sa sobom. Možda i zato što nisam organizirana osoba, i što se mrzim pakirati, pa se vodim onom: radije ću ponijeti sve nego da mi nešto fali. Od kad imam Lenu, situacije je još gora. Nosim kućnu apoteku koje se ne bi posramila ni bilo koja svjetska ambulanta. Nosim vlažne maramice, nosimo Lenine lutke i pelene za Lenine lutke, kojih srećom imamo dovoljno od kad sam Pampers Pure ambasadorica. Uvijek nosim kompjutor, evo i na ova pitanja odgovaram s Visa, uvijek nosim viška robe, jer, nikad se ne zna što će se dogoditi u danu... I kad će ti zatrebati vjenčanica! (smijeh)

Travel report: Jelena Veljača (фото 3)

Kad bi trebala izdvojiti top 5 stvari (ili proizvoda) koje ovog ljeta nećeš propustiti spakirati, koji bi to bili?

Evo, sad sam na putovanju bez Lene, na yoga retreatu nasred Visa i upravo sam jutros očistila svoj yoga mat vlažnom maramicom Pampers Pure, tako da su mi one definitivno postale prva stvar koju pakiram- i u kofer ali i u torbicu, uz moto #nemakompromisa. Nadalje, tekućina za leće (zajedno s kutijicom) je broj dva, sunčane naočale broj tri, bez obzira na doba godine, jer imam jako osjetljive oči i ne mogu podnijeti jaku svjetlost. Kompjuter je broj četiri zbog prirode mog posla koja je- nepredvidiva, i mobitel broj pet, jer je i meni, kao i većini ljudi, u njemu cijeli život.

Imaš li tu neku destinaciju kojoj  se uvijek rado vraćaš i koju bi svima preporučila posjetiti?

Grčka, Pariz, New York, Beograd. Na svim tim mjestima voljela bih i živjeti, a probala sam samo New York i Beograd. Nadam se da ću i ostala mjesta "skinuti" s liste dužeg boravka kroz sljedećih deset godina, i da me Lena neće mrziti što smo se toliko selile zbog mamine znatiželje i potrebe za promjenama.

Travel report: Jelena Veljača (фото 4)

A neku svoju "dream" destinaciju koju još uvijek nisi stigla posjetiti?

Maldivi. Kad sam imala priliku, uvijek sam na kraju odabrala neku drugu tropsku destinaciju, misleći- dobro, Maldivi su za vjenčano putovanje... koje se na kraju nije dogodilo, a ja još uvijek patim za Maldivima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više