Search

Tri kućice od cigle u meksičkoj džungli izgledaju kao savršeno mjesto za opuštajuć odmor

Tri kućice od cigle u meksičkoj džungli izgledaju kao savršeno mjesto za opuštajuć odmor

Ovo se ne odbija!

Tekst: L.L.


Image: Sergio López,
Jaime Navarro

Iako na prvi pogled ne bismo rekli da je riječ o luksuznim kućicama za isti takav odmor, "Casa Volta" u meksičkom Oaxacanu zapravo su savršeno mjesto za bijeg od svakodnevnog svijeta. Što je u njima toliko magično? Možda činjenica da se nalaze usred džungle, a do njih se dolazi uskim puteljkom, možda ona koja govori da se na samo 300 metara nalazi ogromna plaža rezervirana samo za goste "Casa Volte" ili pak će dovoljan razlog biti bazen na otvorenom i toplina kojom cijelo imanje na kojem se nalaze tri kućice općenito isijava.

Tri kućice od cigle u meksičkoj džungli izgledaju kao savršeno mjesto za opuštajuć odmor (фото 1)

Za ovaj je projekt zaslužan Ambrosi Etchegaray studio, a ideja je bila stvoriti ugodno mjesto za opuštajući odmor. Upravo zato, kreirali su neobične kućice izgrađene od cigle te svaku od njih smjestili u vlastito dvorište. Svaka kućica opremljena je svim potrebnim dodacima, u svakoj od njih nalazi se spavaća soba, kupaonica i dnevni boravak te kuhinja i blagovaonica koje su pak, same za sebe, smještene u polunatkrivenom dijelu kuće. Kuhanje, doručak, ručak i večera na ovom mjestu tako dolaze uz lagani povjetarac, a skriveni od sunčevog svjetla kako bi buđenje bilo što ugodnije. U dvorištu se nalazi i uski bazen, elegantan i gotovo neprimjetan, za one trenutke kada odlazak na obližnju plažu naprosto nije nešto što toga dana želite raditi.

Cijeli je projekt izgrađen od neiskorištene cigle preostale od neke od prijašnjih gradnji, dok su detalji oko kućica obojeni u ciglane boje kako bi se stvorio dojam topline. Dugačak bazen daje sjajan kontrast te na savršen način osvježava cijelo imanje, a zelenilo koje ga okružuju stvara zaklon od baš svih vremenskih prilika. Dizajnerski je tim, moramo priznati, napravio sjajan posao kada je u pitanju stapanje čitavog imanja s prirodom upravo zato što već na prvi pogled cijela stvar izgleda potpuno prirodno, kao da se na ovom mjestu nalazi već stoljećima. Genijalno!

Tri kućice od cigle u meksičkoj džungli izgledaju kao savršeno mjesto za opuštajuć odmor (фото 2)

 

Tri kućice od cigle u meksičkoj džungli izgledaju kao savršeno mjesto za opuštajuć odmor (фото 3)

 

Tri kućice od cigle u meksičkoj džungli izgledaju kao savršeno mjesto za opuštajuć odmor (фото 4)

 

Tri kućice od cigle u meksičkoj džungli izgledaju kao savršeno mjesto za opuštajuć odmor (фото 5)

 

Tri kućice od cigle u meksičkoj džungli izgledaju kao savršeno mjesto za opuštajuć odmor (фото 6)

 

Leave a comment

više