Search

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome

Tekst: BURO.


Nećemo lagati, putovanje u Italiju nam je na umu svakog dana i to već više od godinu dana. Da, svjesni smo situacije, ali to ne znači da su naše želje drugačije. Čekamo i čekamo i čekamo. Nadamo se najboljem, a dok se Italija ne pridigne i ne prigrli turiste, ugostitelji u ovoj zemlji su neočekivanu pauzu iskoristili za uređivanje postojećih smještajnih kapaciteta i fantastične hotele učinili su još boljim! Od Capria do Puglie pojavljuju se „novi“ hoteli s bazenima na liticama s kojih puca pogled, s raskošnim vrtovima koji mirišu na čisto ljeto, pa čak i pravim maslinicima. Nova definicija luksuza leži u vraćanju prirodi i uživanju u autentičnim iskustvima, a ova tri hotela planiraju baš to pružiti svojim budućim gostima. Mi smo se za svaki slučaj upisali na listu čekanja.

La Palma, CAPRI

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 1)

Prvi hotel na Capriju otvoren je 1822. godine, a sada je renoviran u skladu s Dolce Vita načinom života po kojem je taj otok poznat. Danas se hotel zove La Palma i iza njega stoji grupacija Oetker Collection (između ostalih, njihovi hoteli su Le Bristol Paris i Hôtel du Cap-Eden-Roc) s kojom su se udružili braća Reuben u čijem je hotel vlasništvu. Metamorfozu vodi nekoliko arhitekata, za lobi i sobe zadužen je biro na čijem čelu je Francesco Delogu, a Adam Tihany i Alessia Genova iz studija Tihany Design (koji su redizajnirali čuveni The Beverly Hills Hotel) su osmislili izgled restorana, spa centra i kluba na plaži. Ukupno postoji 50 soba i 18 apartmana, a svi imaju privatni balkon ili terasu. Interijer je uređen u jednostavnom mediteranskom stilu uz detalje koji podsjećaju na dizajn potpis slavnog Gioa Pontija. Velika pažnja posvećena je gastro ponudi, za koju je zadužen Gennaro Esposito koji je prethodno radio za restoran s dvije Michelin zvjezdice. Ideja je da gostima ponude rapsodiju za nepca dok sjede na otvorenoj terasi s koje pogled puca na more. Hmmm, pa može!

Otvaranje: Zakazano je za 1. svibanj 2021. godine.

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 2)
Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 3)
Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 4)

Splendido Mare, Portofino

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 5)
Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 6)

Hotel Splendido je jedno od onih legendarnih mjesta čija je povijest isprepletana s lokacijom na kojoj se nalazi. Zbog toga su dizajneri iz Pariza Charlotte de Tonnac i Hugo Sauzay dobili zadatak da hotel osuvremene, ali da pritom sačuvaju njegov duh i autentičnu atmosferu. Prije nego što su se uhvatili u koštac s projektom, istraživali su Portofino i što to ovo mjesto čini toliko čarobnim, a sva ta saznanja unijeli su u finalna rješenja pri dizajnu prostora. Namjerno su izbjegli plavu boju koja im se učinila kao banalno rješenje za hotel koji se nalazi na obali. Umjesto toga, glavna nit inspiracije bila je izgled talijanskog primorskog sela. Zbog toga su koristili mramor (koji se vadi u blizini), drvo, konop, kao i dosta tekstila (od Rubellija do Loro Piana). Također, u hotelu je upotrebljeno preko 7.000 komada od pečene gline koje su izradili lokalne zanatlije. Namještaj i rasvjetu pronašli su na aukcijama u Milanu, a uspjeli su uloviti vintage komade s potpisima dizajnera kao što su: Paolo Buffa, Guglielmo Ulrich, Carlo Scarpa i Gio Ponti. Kad na sve to dodamo činjenicu da je ovaj hotel dio super-luksuzne hotelske grupacije Belmond, jasno je da se radi o zbilja posebnom mjestu koje će vrlo lako steći svoje stalne goste.

Otvaranje: Ovog travnja.

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 7)
Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 8)

Masseria Calderisi, PUGLIA

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 9)
Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 10)
Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 11)

Kada su Max i Jutta von Braunmühl kupili imanje iz XVII stoljeća u Pugliji odmah su dobili ideju da ga pretvore u svojevrstan retreat. Hotel broji 24 sobe i apartmana, a neke od njih imaju prostrane terase i svaka je uređena u kombinaciji rustikalnog (tu su goli zidovi i otkriven kamen) i ručno rađenih elemenata (većina komada namještaja je posebno izrađena za ovaj smještaj). Tu je i mnoštvo detalja kao što su terakota ćupovi, rasvjeta s abažurima od keramike, ogledala s okvirima od ratana... Najbolji dio je svakako ogroman bazen koji okružuju stabla maslina, naranče i limuna. U sumrak, kada se sve te arome počnu miješati na terasi ispunjenoj jastucima, služi se aperitivo. U sklopu imanja postoji i restoran „La Corte“ koji slavi tradicionalnu kuhinju Puglije. Svim gostima koje zanimaju okusi nude se i satovi s pizza majstorom. Imanje je ušuškano u vrt od 8 hektara, ali nije daleko od plaže, potrebno je samo 5 minuta vožnje.

Otvaranje: Iako već sada primaju goste, hotel će s punim kapacitetom početi s radom u svibnju 2021. godine.

Tri luksuzna hotela se ponovo otvaraju u Italiji, saznajte sve o tome (фото 12)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više